Clubul Sportiv Municipal Ploiesti a anuntat ca isi suspenda activitatea, atat in ceea ce priveste antrenamentele tuturor sectiilor, cat si competitiile oficiale la care sportivii urmau sa participe in perioada urmatoare, ca urmare a blocajului financiar din ultimele patru luni.

Handbalistele de la CSM Ploiesti, in greva pentru neplata salariilorFoto: csmploiesti.ro

"S-a luat decizia sistarii activitatii, pentru ca nu se mai poate continua asa. Fara sportivi si antrenori, clubul isi pierde obiectul de activitate. Oamenii nu mai pot sa munceasca fara bani si e de inteles decizia lor. Sportul din Ploiesti este in colaps in acest moment! E pacat de munca depusa de oamenii din club de-a lungul timpului, pentru ca performanta nu se face in doua-trei luni, ci se ajunge la ea in ani de zile. Iar clubul ajunsese, acum, la cea mai mare performanta din istorie, dar a avut nesansa sa dea peste acest functionar din primarie, directorul economic Nicoleta Craciunoiu, care le-a spulberat visele sportivilor, antrenorilor si iubitorilor de sport din oras", a declarat directorul CSM Ploiesti, Cezar Stoichiciu, pentru site-ul oficial al clubului.

CSM Ploiesti a trimis pe adresa primariei o solicitare prin care se asteapta verdictul final al autoritatilor in privinta viitorului clubului: "Dorim sa ne aduceti la cunostinta daca trebuie sa procedam la retragerea echipelor din Campionatele Nationale, Cupele Europene in care au fost inscrise pentru sezonul 2016-2017, cu asumarea consecintelor legale si financiare".

Clubul va apela la instanta pentru solutionarea problemei si va depune o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva Nicoletei Craciunoiu.

Potrivit Digi Sport, echipa feminina de handbal urma sa joace in acest sezon, in premiera, in Cupa EHF, in timp ce formatia de baschet masculin, nou-promovata in Liga Nationala, nu apucase sa-si reia nici acum pregatirile pentru noul sezon, la o luna dupa data stabilita initial, din cauza incertitudinii de la club.