​Selectionerul echipei feminine de handbal a Romaniei, suedezul Tomas Ryde, a declarat ca va fi greu pentru tricolore sa isi revina dupa infrangerea suferita in fata Angolei, 19-23, sambata, in primul meci din grupa A, la Jocurile Olimpice de la Rio, informeaza Agerpres.

Tomas Ryde, fost selectioner al RomanieiFoto: frh.ro

"Va fi foarte greu pentru noi sa ne revenim, a fost unul dintre jocurile cheie. Nu stim ce va face Angola in grupa, va trebui sa vedem'', a spus Ryde ingrijorat.

Ryde a precizat ca vedeta echipei noastre, Cristina Neagu, care nu a avut o prestatie cum ne-a obisnuit, nu s-a antrenat decat de trei ori in sase saptamani.

''Le-am spus sa atace direct poarta, iar in repriza a doua am ratat multe sanse de gol. Nu ne-am gasit ritmul, nu am avut solutii. Trebuie sa ai incredere in jucatoare si am continuat sa joc cu Mica (Bradeanu) si cu Eliza (Buceschi) conducatoare de joc, am incercat cu Melinda Geiger, a fost mai agresiva, dar uneori a luat decizia gresita. Trebuie sa jucam impreuna. Angola a fost mai buna decat noi in duelurile unu la unu, a avut mai multa viteza, mai multa forta, mai multa agresivitate. Trebuia sa colaboram mai bine'', a adaugat tehnicianul.

''Trebuie sa repetam succesul, dar nu stiam ca e un stres pentru jucatoare. Trebuie sa lucram la acest capitol'', a mai spus Ryde, care a condus nationala Romaniei la castigarea medaliilor de bronz la Mondialul de anul trecut.

Romania va disputa urmatorul meci contra Braziliei: ''Cunoastem Brazilia. Cred ca este favorita grupei, ne-a aratat prin victoria facila in fata Norvegiei. Au primit multa energie din partea salii, iar noi cu siguranta nu suntem favoriti''.

''Trebuie sa avem mai multa energie, sa avem incredere unii in altii, sa jucam mai repede, pentru ca am fost lenti'', a subliniat Ryde.

''Vrem sa castigam aurul, am muncit din greu multe saptamani si vrem sa luam o medalie. Bineinteles, jucatoarele sunt dezamagite dupa aceasta infrangere, dar poate asta le va face sa lupte din nou cu inima'', a declarat antrenorul nationalei Romaniei.

''Am jucat de doua ori contra Braziliei de cand sunt antrenorul echipei, o data la Campionatul Mondial. Va trebui sa ne gandim la acel meci, sa jucam mai bine, mai fizic. Nu mi-a placut cum am jucat cu Angola, pentru ca am asteptat prea mult. Nu poti sa ai doar doua eliminari intr-un astfel de meci'', a mentionat Tomas Ryde.

''Brazilia nu are acelasi stil de joc ca Angola'', a mai adaugaut Ryde, apreciind ca ''e foarte greu sa joci contra Angolei.''

S-au disputat pana acum in Grupa A:

Norvegia - Brazilia 28-31

Muntenegru - Spania 19-25

Romania - Angola 19-23.

Primele patru clasate din fiecare grupa se vor califica in sferturile de finala ale competitiei de la Rio de Janeiro.

Din Grupa A fac parte: Norvegia, Brazilia, Romania, Muntenegru, Spania si Angola.

Meciurile tricolorelor:

*Ora Romaniei

6 august/ Romania – Angola 19-23

8 august/ Romania - Brazilia (ora 22:40)

10 august/ Romania - Muntenegru (ora 17:30)

12 august/ Romania - Spania (ora 20:40)

15 august/ Romania - Norvegia (ora 22:40).