Sportivii din loturile de judo, lupte, tir, atletism, handbal feminin si tenis ale Romaniei au plecat luni dimineata la Rio de Janeiro, unde se vor desfasura Jocurile Olimpice de vara (5-21 august). Antrenorul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, Tomas Ryde, a declarat ca jucatoarele din lotul sau nu au asteptari in ceea ce priveste o medalie la JO, mentionand ca trebuie sa munceasca mult pentru a obtine rezultate, transmite Agerpres.

Tomas Ryde, fost selectioner al RomanieiFoto: frh.ro

"Va fi dificil cu siguranta la Jocurile Olimpice. Este cea mai puternica competitie din lume. La Jocurile Olimpice sunt 12 echipe si fiecare poate fi considerata o castigatoare. Este multa munca, putin noroc si vom vedea ce se va intampla. Nu avem asteptari la medalii, trebuie sa muncim mult. Nu cred ca vom castiga noua meciuri la rand, este foarte greu, daca am reusi asa ceva ar fi o performanta fantastica. Sunt bucuros ca in ultimele meciuri am vazut ca fetele au progresat mult", a declarat Tomas Ryde, conform Agerpres.

Tehnicianul a precizat ca va avea rabdare daca vor fi probleme organizatorice pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Rio."Mergem la Rio sperand ca vom avea unde sa stam, ca vom gasi ceva de mancare si ca autocarul va fi acolo cand mergem la antrenamente. Ca profesionist trebuie sa ai rabdare cu anumite lucruri in primele trei-patru zile, sa nu te enervezi din cauza unor lucruri care nu sunt puse la punct", a adaugat Ryde.

Lotul echipei de handbal a Romaniei este format din 14 jucatoare si doua rezerve: portarii Paula Ungureanu, Ionica Munteanu si Denisa Dedu (rezerva I), extremele stanga Valentina Ardean-Elisei, Camelia Hotea, extrema dreapta Laura Chiper, interii stanga Cristina Neagu, Gabriela Perianu si Gabriella Szucs, interii dreapta Patricia Vizitiu si Melinda Geiger, centrii Aurelia Bradeanu, Eliza Buceschi, Madalina Zamfirescu (rezerva II) si pivotii Oana Manea si Florina Chintoan.

Nationala Romsniei face parte din Grupa A la JO 2016, alaturi de Norvegia, Brazilia, Muntenegru, Spania si Angola. Primele patru clasate in fiecare grupa se vor califica in sferturile de finala.

Romania va fi reprezentata in total la Rio de un lot de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 discipline, dupa ce saritorul in inaltime Mihai Donisan, aflat deja in Brazilia, a fost suspendat de la Jocurile Olimpice de Federatia Internationala de Atletism pentru dopaj.