Evgheni Trefilov a condus nationala rusa spre titlul mondial de acum doi ani, cind a invins Romania in finala de la Sankt Petersburg.

"Lucrurile s-au schimbat intre timp: schimbul nostru de generatii nu este atit de rapid, iar echipa nu mai este atit de dominanta cum am fost acum doi ani", spune Trefilov.

Rusia s-a calificat in semifinalele CM din Franta dupa o victorie extrem de dificila cu Ungaria - handbalistele ruse au invins cu 36-35, dupa ce in ultimele minute au marcat de 5 ori, iar unguroaicele nu au reusit sa puncteze.

"Daca nu remediem jocul nostru defensiv, nu avem nicio sansa cu Romania", avertizeaza Trefilov, adaugind: "Romania este o echipa foarte buna la capitolul organizare a jocului".

Trefilov l-a invins pe Tadici acum doi ani, la finala de la Sankt Petersburg, insa de atunci lucrurile s-au mai schimbat: antrenorul roman vrea sa isi ia revansa in semifinala de simbata, vrea mai mult - sa cistige titlul mondial, convins ca in acest moment Romania nu poate sa piarda competitia.

Dupa un an in care a spulberat tot, la comanda echipei sale de club, Oltchim Rm. Vilcea (inclusiv cele mai bune echipe de club din Rusia!), Gheorghe Tadici are un ascendent moral in fata handbalului rusesc. Speram ca seria buna a lui Tadici sa tina si simbata, la Paris (ora 16,00).