Starul lui Lakers Kobe Bryant a marcat 60 de puncte miercuri, in fata Utah (101-96) in ultimul meci din lunga si glorioasa sa cariera in NBA, scrie AFP.

Kobe Bryant, in actiune Foto: nba.com

Emblematicul N.24 al Lakers a pulverizat precedentul sau record personal al sezonului, care era pana acum de 38 de puncte, si a oferit echipei sale a 17-a victorie de la finele lui octombrie.

Acesta a depasit pragul de 50 de puncte intr-un meci pentru a 25-a oara in cariera sa, consolidandu-si statutul de al treilea cel mai bun marcator din istorie (33.643 puncte) si de fenomen al NBA.

Bryant a jucat 42 de minute si a fost aclamat de cei 18.000de spectatori de pe Staples Center de fiecare data cand a avut mingea in mana.

"E o nebunie sa iti spui ca au trecut 20 de ani, au fost si varfuri, au fost si caderi, dar impreuna am castigat cinci titluri", a declarat el, la capatul meciului.

"Multumesc pentru sustinerea voastra, pentru tot ce mi-ati oferit, imi e greu sa cred ca s-a sfarsit, va iubesc si va voi iubi intotdeauna", a spus el publicului din Staples Center.

Este unul dintre cei mai mari jucatori din istoria NBA, cu cinci titluri, trofeul de cel mai bun jucator, peste 33.500 de puncte marcate si nu mai putin de noua recorduri.

Lakers i-a adus un omagiu inainte de lovitura de incepere a celui de-al 1566-lea meci al sau cu un discurs al unei alte vedete californiene, Magic Johnson.

"Suntem aici pentru a sarbatori 20 de ani de glorie, 20 de ani de excelenta, un jucator care nu a trisat niciodata si care a oferit acestei echipe cinci titluri: esti cel mai bun Laker din istorie", a declarat Johnson, in aplauzele publicului.