Cotidianul francez L'Equipe publica vineri un interviu cu antrenorul echipei franceze de handbal, Olivier Krumbholz. Subiectul - infringerea suferita in fata Romaniei, in sferturile de finala ale Campionatului Mondial.

"Nu ne convine rolul de vinator, ci mai degraba cel de vinat. Am dominat clar prima repriza si asta ne-a incurcat putin, pentru ca ne asteptam ca Romania, mai valoroasa, sa isi asume initiativa. Nu a fost asa: Romania a echilibrat jocul, apoi a profitat de caderea noastra fizica", spune Krumbholz, laudind prestatia portarului Luminita Dinu.

"Ca sa cistigi un Mondial, ai nevoie de un portar mondial si de o linie de aparare mondiala! Este ceea au avut romancele... sau mai degraba nu am avut noi", constata Krumbholz.

"Este o mare deceptie pentru Franta si pentru fete in special. Am facut tot ce era posibil sa cistigam, dar ne-a batut o mare echipa".

Joi seara, in sferturile Campionatului Mondial, Romania a invins Franta cu 34-31, dupa un meci care a avut nevoie de 4 reprize de prelungiri.