Nationala feminina de handbal a Romaniei a facut un nou pas spre calificarea la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, sambata seara, prin victoria cu scorul de 36-19 (17-10) in fata Uruguayului, la turneul preolimpic de la Aarhus (Danemarca), anunta Agerpres.

Echipa nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: frh.ro

Tricolorele au obtinut o victorie categorica si facila, in conditiile in care au menajat prima echipa: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Valentina Ardean-Elisei, Oana Manea, Eliza Buceschi, Laura Chiper nu au jucat niciun minut.

Cea mai buna jucatoare a fost desemnata pivotul Florina Chintoan, cu 9 goluri marcate, dar prestatii bune au avut si Aneta Pirvut, Ana Maria Tanasie, Gabi Szucs sau portarul Denisa Dedu, care a marcat doua goluri.

Nu mai putin de 16 goluri ale echipei noastre au fost marcate pe contraatac.

Echipa Romaniei, care a dispus cu 32-25 de Danemarca, vineri, poate obtine calificarea la Rio inca de sambata, daca Muntenegru va invinge Danemarca sau va termina la egalitate.

Duminica sunt programate ultimele jocuri, Muntenegru - Romania (18.45) si Danemarca - Uruguay (21.00). Primele doua clasate se califica la JO 2016.