Conducerea Federatiei Romane de Baschet a reusit, in schimbul a 200.000 de dolari, sa readuca la noi in tara, dupa foarte mult timp, cea mai renumita echipa de baschet din lume, Harlem Globetrotters.

Show-urile se vor desfasura in 17 martie 2008, la Bucuresti (Sala Polivalenta), 18 martie - Sibiu, 19 martie - Cluj-Napoca si 20 martie - Timisoara, pretul biletelor urmand sa se invarta in jurul sumei de 50 de lei. Ultima demostratie a celor de la Harlem Globetrotters in Romania dateaza din anul 1968, cand fostul stadion "Republicii" a devenit neincapator pentru zecile de mii de oameni care au asistat la spectacol.

"Globetrotters" si-au inceput cariera ca echipa demonstrativa in 1926 la Chicago, cu denumirea "Savoz Big Five" dupa numele celei mai mari sali de spectacole din oras, la acea vreme. Proprietarii salii au infiintat aceasta formatie cu scopul de a readuce fanii in tribune, oferindu-le un spectacol inedit: driblinguri spectaculoase si multe elemente de acrobatie.

Foarte multi jucatori celebri ai baschetului american au imbracat, de-a lungul timpului, tricoul lui Harlem, dintre acestia cel mai cunoscut fiind Wilt Chamberlain, singurul om din NBA care a inscris 100 de puncte intr-un meci, record inca neegalat.

Datorita succesului de care s-a bucurat aceasta trupa, foarte multe personalitati ale lumii au dorit sa-i cunoasca personal pe componentii echipei, Papa Ioan Paul al II-lea primindu-i chiar la Vatican, in urma cu 7 ani.