Echipa pregatita de Gheorghe Tadici a invins Germania cu 32-24 si a cistigat grupa principala de la Dijon. Handbalistele tricolore au condus meciul "da capo al fine", in fata unui adversar care a acceptat infringerea cu... bucurie, fiindca locul secund in grupa ii aduce un adversar mai accesibil, cel putin la nivel teoretic (Angola), in sferturile de finala.

In aceasta faza a competitiei, Romania va infrunta tara-gazda a turneului final, Franta. Un adversar care era de evitat, avind in vedere importanta pe care o poate dobindi sprijinul publicului, insa handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici trebuie sa demonstreze calitatile unui grup ce viseaza titlul mondial.

Antrenorul echipei romane se teme de meciul cu Franta, din toate punctele de vedere, inclusiv al arbitrajului. Tadici vrea ca echipa sa fie pregatita sa lupte inclusiv impotriva brigazii.

"Am jucat bine cu Germania. Inca nu am jucat foarte bine. Sper sa o facem cu Franta!", declara Gheorghe Tadici care a spus ca victoria reprezinta un cadou pentru Cristian Gatu - presedintele federatiei romane de handbal a fost obligat sa plece din cantonament din cauza unor dureri de spate.

Clasament grupa de la Dijon:

1. Romania 8p

2. Germania 7p

3. Ungaria 6p

4. Coreea de Sud 4p

5. Spania 3p

6. Polonia 2p.

A mai ramas de jucat Spania - Polonia.