Incidente intre suporterii rapidisti au avut loc, sambata, in timpul meciului de baschet feminin dintre echipele Rapid si Sepsi Sf. Gheorghe, contand pentru Liga Nationala, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.

"In timpul partidei a izbucnit un incident intre doua factiuni ale galeriei rapidiste. Jandarmii au intervenit la timp, au inabusit conflictul si au scos in afara salii aproximativ 40 de suporteri pentru a fi legitimati si identificati in urma vizionarii probelor video", a spus Enache.

La meci asistau aproximativ 300 de suporteri, iar dupa incidente o mare parte a galeriei rapidiste a parasit sala, ramanand 70 de persoane.

Fanii au avut pentru foarte scurt timp afisat un banner cu mesajul: "Tinutul secuiesc nu este Romania". De asemenea, suporterii rapidisti au avut cateva scandari jignitoare la adresa formatiei oaspete.

Suporterii in cauza sunt aceiasi care sunt prezenti de obicei la meciurile echipei de fotbal Rapid.

Vineri, Federatia Romana de Baschet a anuntat, dupa studierea rapoartelor observatorului si arbitrilor meciului feminin dintre Sepsi si "U" Cluj, in urma caruia antrenorul Dragan Petricevic a reclamat injurii ale fanilor locali pentru ca echipa nu a respectat un imn al galeriei, ca regulamentele FRB nu au fost incalcate.

Antrenorul bosniac al Universitatii Cluj, Dragan Petricevic, a declarat dupa meciul disputat, marti, la Sfantu Gheorghe, cu Sepsi, ca el si echipa au fost injurati tot timpul, pentru ca dupa intonarea imnului Romaniei si-a trimis jucatoarele la incalzire, in timp ce formatia gazda canta impreuna cu galeria proprie "imnul Tinutului Secuiesc".

FR Baschet a prezentat, vineri, intr-un comunicat, pasajul din Regulamentul general de organizare a competitiilor de baschet (RGOC), privind inceperea jocului si procedura derularii ceremoniei de prezentare a echipelor.

Conform acestuia, dupa intonarea obligatorie a imnului national al Romaniei, arbitrii dicteaza inca trei minute rezervate incalzirii ambelor echipe, perioada de timp care, potrivit comunicatului FRB, a fost respectata la meciul de la Sfantu Gheorghe.