Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei va intalni, astazi, in semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, selectionata Norvegiei, dupa o calificare istorica obtinuta, miercuri seara, in fata selectionatei Danemarcei, informeaza Mediafax.

Echipa nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: frh.ro

Meciul dintre Romania si Danemarca este programat la ora 21:45.

In cealalta semifinala a Campionatului Mondial de handbal se vor duela Olanda si Polonia, in timp ce invinsele Franta, Rusia, Muntenegru si Danemarca vor evolua pentru clasarea finala pe locurile 5-8.

Tricolorele s-au calificat in semifinale dupa ce au dispus, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 dupa prelungiri, de reprezentativa tarii gazda.

Romania a eliminat, in optimi, campioana mondiala en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior incheind pe locul patru in grupa D.

Obiectivul nationalei Romaniei la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja indeplinit.

Semifinalele se vor disputa vineri, atunci cand sunt programate si primele meciuri pentru locurile 5-8, iar finalele pentru medalii, precum si meciurile pentru locurile 5-6 si 7-8, duminica.

Campionatul Mondial reprezinta si un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, castigatoarea competitiei obtinand calificarea direct, in timp ce echipele de pe locurile 2-7, alaturi de alte sase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate in perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anuntate de IHF dupa incheierea CM din Danemarca.

La editia din 2013, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondiala - argint - datand din 2005.

Echipa Romaniei este singura din lume care a participat la toate editiile Campionatului Mondial.

La editia din 2013, titlul mondial a fost cucerit de Brazilia.