Danemarca, tara gazda a competitiei, va intalni Romania in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de handbal feminin. Chestionat in legatura cu acest meci, Klavs Bruun Jorgensen (selectionerul nordicelor) nu a putut oferi prea multe detalii, motivul fiind unul simplu: nu a vazut niciun meci de-al tricolorelor.

Echipa nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: frh.ro

Dupa trei infrangeri consecutive (n.r. cu Spania, Norvegia si Rusia), Romania s-a trezit la viata in fata Braziliei, campioana mondiala en-titre. Echipa lui Tomas Ryde s-a impus cu 25-22, obtinand astfel dreptul de a juca in sferturi impotriva Danemarcei.

Nu a vazut pana acum vreun meci al Romaniei

"Va trebui sa urmaresc cateva meciuri ale Romaniei. Nu am vazut inca nimic, deci nu va pot spune prea multe despre Romania, cu exceptia faptului ca o are pe Neagu" - Klavs Bruun Jorgensen, antrenorul Danemarcei, citat de Dolcesport.

Cristina Neagu, sperietoarea nordicelor

"Am fost in echipa nationala de tineret, unde am jucat foarte multe meciuri impotriva lui Neagu, iar ea a fost desemnata la fiecare turneu. A devenit din ce in ce mai buna si a fost extraordinara in ultimii ani. O jucatoare incredibil de buna, care stie mereu ce are de facut - " - Kristina Kristiansen, jucatoare daneza.

Romania, luata in seama dupa victoria in fata Braziliei

"Daca ai batut Brazilia, atunci esti o echipa foarte, foarte puternica. Este pur si simplu adevarul. Ne asteptam la un meci si mai greu decat precedentul, o sa fie un meci pe viata si pe moarte" - Louise Burgaard, jucatoare daneza.

"Romania este o echipa experimentata, cu talie si jucatoare inteligente" - Rikke Poulsen, portar Danemarca.

"Sansele sunt de 50-50, asa sunt toate de acum incolo. Sper sa luam un 5% extra, pentru ca jucam acasa in fata publicului nostru" - Sandra Toft, portar Danemarca.

  • Cristina Neagu a bifat pana acum 30 de goluri la Campionatul Mondial, fiind cea mai buna marcatoare a tricolorelor.
  • Maria Fisker (1,70 metri) si Line Jørgensen (1,86 metri) evolueaza in Romania, la CSM Bucuresti.

Unde se va juca

Herning - "Jyske Bank Boxen" - capacitate 15.000 de locuri. A costat 44 de milioane de euro. Anual, sala gazduieste mai mult de 500 de evenimente. Aici, au cantat printre altii: Eric Clapton, Roger Waters, Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Bruce Springsteen, Depeche Mode, Robbie Williams, Queen + Adam Lambert sau Madonna. Aici va avea loc finala competitiei, pe 20 decembrie 2015.

Romania vs Danemarca se va disputa miercuri, 16 decembrie 2015, de la ora 21:45, urmand sa fie in direct pe Dolcesport si LiveText pe HotNews.ro.