Simbata seara, antrenamentul oficial al echipei romane, desfasurat in sala din Toulon, a fost spionat de trimisi ai altor echipe angrenate in turneu. "Ochii" avizati din lumea handbalului se indreapta spre Romania, echipa lui Gheorghe Tadici impresionind atit de mult in ultima vreme, incit este considerata una dintre marile favorite ale Mondialului.

Agentii de pariuri considera ca Rusia, Norvegia si Romania se detaseaza intr-un top al sanselor.

Fostul mare handbalist Cristian Gatu (presedintele federatiei) crede ca principalul hop care trebuie trecut va fi ziua de 13 decembrie, atunci cind se vor disputa sferturile. "Daca avem sansa si ne mentinem forma, pot sa spun ca dupa acel 13 nu ne mai opreste nimeni pina in finala. Si nici in finala".

Echipa deplasata la acest Mondial nu are in componenta trei jucatoare care au fost determinante la succesul de acum doi ani, cind am luat medaliile de argint. Cristina Varzaru si Valentina Ardean sunt accidentate, iar Simon Gogarla nu a fost retinuta in lot. Chiar daca renuntarea la Gogarla a stirnit valuri in handbal, Tadici se bucura de sprijinul federatiei si are mina libera sa faca ce vrea. Pentru ca rezultatele merg cu el.

Duminica, ora 18,00, Romania va intilni China in primul meci al grupei D de la Toulon. Celelalte partide din grupa: cu Tunisia (luni, 19,30) si Polonia (marti, 21,30).

Primele doua clasate vor promova in doua serii asa-zis "semifinale". Dupa disputarea acelor grupe, se va stabili tabloul fazei eliminatorii (sferturi, semifinale, finala).