Nationala feminina de handbal a Romaniei va evolua in Grupa D la Campionatului Mondial de anul acesta, din Danemarca, alaturi de Norvegia, Spania, Rusia, Porto Rico si Kazahstan, potrivit tragerii la sorti efectuate miercuri, la Kolding, potrivit Agerpres.

Norvegia este dubla campioana mondiala (1999, 2011), Spania este medaliata cu bronz in 2011, iar Rusia are patru titluri (2001, 2005 - dupa finala cu Romania, 2007, 2009). Totodata, Norvegia este campioana europeana si olimpica en titre, iar Spania este vicecampioana europeana si medaliata cu bronz la JO 2012.

Meciurile din Grupa D se vor desfasura la Frederikshavn, Mondialul urmand sa se desfasoare in perioada 5-20 decembrie.

Tricolorele vor debuta pe 5 decembrie, cu Porto Rico, iar celelalte meciuri din grupa vor fi Spania - Kazahstan si Norvegia - Rusia. Pe 7 decembrie, echipa Romaniei va infrunta formatia Kazahstanului, alte meciuri fiind Rusia - Spania si Porto Rico - Norvegia. In data de 8 decembrie, Romania va da piept cu Spania, alte meciuri fiind Rusia - Porto Rico si Norvegia - Kazahstan. Pe 10 decembrie au loc partidele Romania - Norvegia, Kazahstan - Rusia, Spania - Porto Rico, iar pe 11 decembrie Romania va infrunta Rusia, alte partide fiind Porto Rico- Kazahstan si Norvegia - Spania.

Primele patru clasate se califica in optimile de finala.

Romania s-a calificat la turneul final dupa un baraj cu Serbia, invingand cu 32-26 in deplasare si pierzand cu 24-28 la Cluj-Napoca.

Celelalte trei grupe sunt:

Grupa A (Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia;

Grupa B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola;

Grupa C (Kolding): Brazilia, Franta, Argentina, Coreea de Sud, RD Congo, Germania.

Brazilia este campioana mondiala en titre, iar Serbia este vicecampioana.