Oltchim a devenit prima echipa din Romania care reuseste sa treaca de faza grupelor in Liga Campionilor, performanta echipei valcence fiind cu atat mai mare cu cat a fost realizata cu doua jocuri inainte de finalul grupei. Fetele lui Gheorghe Tadici au reusit a patra victorie consecutiva din grupa D, trecand de campioana Ungariei, Ferencvaros Budapesta cu 34-28. Oltchim a redus motoarele in finalul jocului, diferenta fiind la mijlocul meciului si de 11 puncte.

Oltchim a dominat partida in intregime, nedand nicio sansa formatiei maghiare. Impinse de la spate de public, valcencele s-au distantat gratie Adinei Meirosu, autoare a noua goluri, Ramonei Maier si Adrianei Olteanu, fiecare marcand cate sapte goluri.

"Sunt foarte multumit de ceea ce am realizat. Poate un pic mai putin multumit de jocul de astazi si in special de ultimele 15 minute cand, putin normal, echipa s-a relaxat, a intervenit si oboseala."

Gheorghe Tadici – antrenor Oltchim

La pauza, Oltchim avea un avans de noua goluri (18-9), in repriza secunda diferenta fiind si de 11 puncte, dar pe final, calificarea fiind deja obtinuta, fetele s-au relaxat permitand unguroaicelor sa revina pe tabela de marcaj.

In tur, Oltchim se impusese la Budapesta cu 32-22.

Clasament – Grupa D

  1. Oltchim 8puncte (4jocuri)
  2. Viborg 4p (3j)
  3. Buducnost 2p (3j)
  4. Ferencvaros 0p (4j)

Urmatoarele meciuri ale valcencelor in Liga Campionilor sunt programate in luna ianuarie, cand Oltchim va intalni in deplasare pe Viborg (2 ianuarie) si pe Buducnost (11 ianuarie).