Nationala de handbal feminin a Romaniei are un nou selectioner dupa despartirea de Gheorghe Tadici, forul condus de Alexandru Dedu numindu-l pe Tomas Ryde sa se ocupe de prima reprezentativa. Obiectivul lui Ryde este calificarea la Campionatul Mondial din decembrie, turneu care se va desfasura in Danemarca.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem foarte bucurosi ca domnul Tomas Ryde a acceptat sa colaboram. Impreuna cu domnul Bogdan Burcea speram sa fie cuplul de antrenori care sa aduca performantele dorite de noi toti. Am incercat sa avem o continuitate pe banca tehnica a echipei nationale feminine, iar faptul ca domnul Burcea este in staff de niste ani buni este o garantie pentru asta" - Alexandru Dedu, presedintele FRH, pentru site-ul Federatiei.

Ryde a castigat Liga Campionilor cu Viborg in anul 2006. De asemenea, tehnicianul suedez a mai cucerit alte patru trofee in Danemarca: doua titluri de campion (2006 si 2008) si doua Cupe (2007 si 2008).

"Sunt foarte entuziasmat ca mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a Romaniei. O natiune si o echipa cu istorie in contributia pe care a avut-o la felul in care handbalul se joaca acum. Ce imi place la jucatorele romance e ca sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic si ca joaca foarte corect. A fost un proces destul de rapid cu Alexandru si Narcisa, care au dat dovada de profesionalism. De asemenea, apreciez felul in care Federatia s-a ocupat de acest proces pas cu pas. Partenerii mei de la Serica Consulting si familia mea m-au sustinut pana la final. Sunt sigur ca vom face lucruri extraordinare impreuna. Calificarea din iunie nu e una usoara, dar e normal sa fie asa. Vom fi pregatiti 100% pentru cele doua meciuri si vom contribui cu toata pasiunea si expertiza noastra pentru a face fata acestei provocari, ca in final sa ajungem la Campionatul Mondial si la Olimpiada de la Rio" - Tomas Ryde, citat de site-ul oficial al FRH.

Primul test al nationalei Romaniei, condusa de Tomas Ryde va fi Trofeul Carpati care se va desfasura la Cluj in perioada 20-21 martie. Alaturi de Romania se vor afla nationalele Braziliei, Suediei si Germaniei.