Omul de afaceri Sebastian Ghita a anuntat Consiliul Local ca Asesoft nu va mai finanta echipa de baschet CSU Asesoft Ploiesti, informeaza Gazeta Sporturilor.

Echipa Asesoft PloiestiFoto: Agerpres

"Am anuntat Consiliul Local si clubul CSU Ploiesti ca ma retrag din sport", a declarat ieri pentru Gazeta Sebastian Ghita.

Potrivit GSP, Ghita a investit in baschetul ploiestean aproape un milion de euro penru fiecare sezon competitional, timp de 16 ani.

Sebastian Ghita a facut aceste declaratii in ciuda faptului ca nu mai are nici o calitate oficiala in cadrul Asesoft. Cu toate acestea, presa a relatat deseori ca Ghita continua sa controleze grupuld e firme.

In 2002, dupa doar patru ani de la infiintare, CSU Asesoft Ploiesti a promovat in prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai tirziu, in 2004, dupa campanii de achizitii importante, a si cistigat titlul de campioana, pe care nu l-a mai cedat de atunci decit o singura data, in sezonul 2010-2011, cind a pierdut trofeul in favoarea celor de "U" Mobitelco Cluj.

In total, CSU Asesoft Ploiesti este detinatoarea a zece titluri de campioana nationala, a sase Cupe ale Romaniei (2003-2009), iar in 2005 a cistigat si primul trofeu international FIBA Europe Cup, fiind singura echipa din Romania care a reusit o astfel de performanta.