​Nationala de handbal masculin a Frantei este noua campioana mondiala, pentru a cincea oara in istoria sa, dupa ce a invins, duminica, reprezentativa tarii gazda, Qatar, cu scorul de 25-22 (14-11), si a depasit astfel echipele Romaniei si Suediei, cu patru titluri mondiale in palmares, informeaza Mediafax.

Franta, campioana a lumii la handbal masculinFoto: ihf.info

In semifinale, Qatar a eliminat Polonia, cu 31-29, iar Franta a trecut de detinatoarea titlului mondial, Spania, cu scorul de 26-22.

Franta si-a trecut in palmares al cincilea titlu mondial, dupa cele cucerite in 1995, 2001, 2009 si 2011, depasind astfel echipele Suediei si României, care detin patru astfel de trofee.

Prezenta Qatarului in finala mondiala a fost o premiera in istoria de 77 de ani a competitiei, trofeul fiind disputat la fiecare editie de echipe europene. Mai multi jucatori au fost naturalizati în reprezentativa Qatarului din tari precum Franta, Muntenegru, Spania, Cuba si Egipt, iar antrenorul echipei este chiar Valero Rivero, care cucerea titlul mondial în 2013 cu Spania.

Tot duminica, in finala mica, formatia Poloniei a invins, cu scorul de 29-28 dupa prelungiri, echipa Spaniei.