​Romania a castigat ultima partida contand pentru Grupa I Principala de la Campionatul European de handbal feminin, tricolorele trecand de Polonia, scor 24-19. In urma acestui rezultat, echipa pregatita de Gheorghe Tadici a incheiat grupa cu 5 puncte.

Nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: huncro2014.ehf-euro.com

In functie de celelalte rezultate din grupa, Romania spera sa ocupe locul trei la finalul partidelor de miercuri, acest lucru insemnand o partida pentru locurile 5-6.

Repriza I

Romania a avut un inceput perfect de partida: in minutul 6, tricolorele conduceau cu 5-0. Acest lucru a fost insa posibil si datorita Paulei Ungureanu - a avut trei parade senzationale inca din primele minute. Odata cu trecerea timpului, atacul nu a mai fost productiv, iar adversarele s-au apropiat pe tabela. A fost 5-3 in minutul 14, 8-5 in minutul 21, iar repriza s-a incheiat cu 11-9, dupa ce Cristina Neagu a inscris dintr-o lovitura de la sapte metri.

Repriza a II-a

In minutul 34, Polonia a egalat, dupa un inceput de repriza secunda slab al Romaniei: nu am marcat in superioritate numerica, am ratat mult si ne-am aparat defectuos. Polonia a trecut in avantaj pentru prima data in minutul 35.

Fetele s-au trezit din letargie, iar scorul a fost intors in doar cateva minute: 14-12 pentru Romania in minutul 40. Tricolorele au devenit mai agresive in aparare, in timp ce in atac Cristina Neagu a facut diferenta. In minutul 50, Romania conducea cu 20-15. Cu sapte minute inainte de final, Bradeanu este eliminata, iar adversarele s-au apropiat la trei goluri (20-17). Chiper este si ea eliminata, iar Romania a ramas cu patru jucatoare pe teren in minutul 55. Loviturile in forta le-au iesit insa fetelor, iar dupa un gol semnat de Perianu, Romania s-a dus la 22-18, in minutul 57. Tricolorele s-au impus cu 24-19, dupa un meci in care au aratat ca formeaza echipa mai buna.

* Paula Ungureanu a fost declarata jucatoarea partidei - 18 interventii (procentaj 50%).

Marcatoare:

Polonia: Siodmiak 3 goluri, Kocela 3, Kudlacz 3, Kulwinska 3, Byzdra 3, Zalewska 2, Niedzwiedz 1, Gega 1;

Romania: Neagu 9 goluri, Perianu 4, Ardean-Elisei 3, Bradeanu 2, Chintoan 2, Chiper 2, Pirvut 1, Bondar 1.

Se joaca tot azi:

Spania - Danemarca (ora 19:15)

Ungaria - Norvegia (ora 21:30).