​Romania a invins Spania (22-20), insa nu mai pasteaza sanse de calificare in semifinalele Campionatului European de handbal feminin. "Daca organizam acest turneu european in Romania, 200% luam medalie", a precizat Gheorghe Tadici, selectionerul tricolorelor.

Gheorghe Tadici Foto: AGERPRES

Despre meciul cu Spania

"Scorul putea fi in favoarea noastra inca de la pauza. Este bine ca ne-am revenit insa in repriza a doua, ne-am aparat mult mai bine la Pena, la Pinedo, la pivot. Competitia nu s-a terminat, insa pe corecte, dupa cum am jucat, meritam cel putin inca doua puncte, sa castigam cu Danemarca si macar un egal cu Ungaria. Ne-au stat la indemana acele puncte"- Gheorghe Tadici.

Despre absentele din lotul Romaniei

"Noi vorbim de absenta lui Gorbicz la nationala Ungariei, dar uitam ca avem patru jucatoare absente. Vorbesc numai de Ada, este o jucatoare cu care castigam toate cele patru puncte cu Ungaria si Danemarca. Are finalizare, are executie de extrema adevarata, are ochi. Macar pe ea daca o aveam. Pana la urma este normal ce se intampla, au investit foarte multi bani. Si noi am ajuns pe locul 4 cand am organizat Europeanul in 2000. Probabil, daca organizam si acest campionat in Romania, va spun ca era, sigur, 200% era medalie" - Gheorghe Tadici.

Despre evolutia Paulei Ungureanu impotriva Spaniei

“Felicit echipa pentru modul in care a inteles sa joace in repriza a doua faza de aparare. Nu pot sa nu o felicit pe Paula Ungureanu, portarul echipei noastre, care a facut un joc excepțional. Un procentaj de peste 50%. Echipa a luptat de la cap la cap, am avut o a doua repriza exceptionala, cu diferenta de 7 goluri, am primit doar 6 goluri" - Gheorghe Tadici.

Despre contractul pe care il are cu FRH

"In contractul meu cu FRH scrie despre calificarea la turneele finale si la Jocurile Olimpice. Nici macar la Olimpiada nu se specifica locul. Antrenorul, sigur trebuie sa-si asume orice esec, iar eu mi le asum. Victoriile se datoreaza jucatoarelor. Este bine totusi ca Romania se ia de piept cu toate fortele handbalului european" - Gheorghe Tadici.