Nationala de handbal feminin a Norvegiei este prima semifinalista a CE din Ungaria si Croatia, dupa ce a invins, luni seara, reprezentativa Poloniei, cu scorul de 26-24 (11-15), fiind liderul grupei principale I, cu 8 puncte, potrivit Mediafax.

Dupa rezultatul din partida cu Polonia, nationala Norvegiei are 8 puncte in clasament si este prima calificata in semifinale, cu o etapa inainte de finalul meciurilor din grupa I. Luni seara se va juca si meciul dintre Ungaria (4 puncte) si Danemarca (3).

In primul meci al zilei din grupa I, nationala Romaniei a invins reprezentativa Spaniei, cu scorul de 22-20 (9-14), avand 3 puncte in clasament, in timp ce Spania ramane cu 4, rezultatul mentinand tricolorele in cursa pentru calificarea in semifinale.

Miercuri se vor juca ultimele meciuri din grupa I, Romania urmand a se duela cu Polonia, echipa care pana acum nu are niciun punct, iar marti si joi vor avea loc partidele din grupa II, dupa care primele doua clasate in fiecare dintre acestea vor juca semifinalele, vineri, pentru ca finalele pentru medalii sa aiba loc duminica. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, tot vineri, intre echipele care au ocupat locul 3 in grupele principale.

La editia din 2012, nationala Romaniei a ocupat locul 10, ultima medalie obtinuta fiind la editia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc in Suedia, intre 4-18 decembrie.

Detinatoarea titlului european este Muntenegru.