Singurul loc rezervat continentului african la Cupa Mondiala (CM) de rugby din Anglia de anul viitor este aprig disputat de patru tari - Kenya, Madagascar, Namibia si Zimbabwe - toate avand sanse teoretice de a se califica la turneul final, decisiva urmand sa fie ultima etapa care va avea loc duminica in cadrul Cupei Confederatiilor Africane.

Potrivit site-ului IRB citat de AGERPRES, Kenya are cele mai mari sanse de a ajunge, pentru prima data in istorie, la CM, dupa ce a castigat, saptamana trecuta, cu bonus ofensiv, in fata Madagascarului, cu 34-0. Intr-o alta partida, Namibia, tara care a fost prezenta mereu din 1999 la Cupa Mondiala, a castigat cu greu, cu 24-20 in fata Zimbabwe. Desi a pierdut, Zimbabwe a obtinut punctul bonus defensiv si se afla la patru puncte in spatele Kenyei cu care va disputa duminica partida decisiva pentru calificarea directa la CM 2015, jocul rezultatelor insa mentinandu-le in lupta pentru primele doua pozitii pe Kenya, Zimbabwe si Namibia.

Dupa doua etape, Kenya este pe primul loc in clasament cu 10 puncte, urmata de Zimbabwe, 6 puncte, Namibia, 5 puncte si Madagascar, 0 puncte.

Duminica 6 iulie se va disputa ultima etapa care programeaza confruntarile Kenya -Zimbabwe si Madagascar - Namibia. Prima clasata se va califica direct la turneul final al Cupei Mondiale 2015, urmand sa faca parte din grupa C, alaturi de Noua Zeelanda, Argentina, Tonga si Georgia, in timp ce echipa de pe locul doi va merge intr-un play-off inter-continental, impotriva Rusiei.

In clasamentul IRB, in ceea ce priveste echipele de pe continentul african, in prezent Namibia se afla pe locul 26, Zimbabwe pe 27, Kenya pe 31 iar Madagascar pe 29, din 102 tari.