Instanta suprema l-a condamnat definitiv, miercuri, la sapte ani de inchisoare cu executare pe Ionut Tanasoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy - decedat dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, in 2011, informeaza Mediafax.

Chauncey HardyFoto: AGERPRES

Judecatorii au respins recursul facut de Tanasoaia, mentinand condamnarea dispusa anterior in cazul acestuia.

Ionut Tanasoaia este in arest din 10 octombrie 2011, fiind incarcerat la Penitenciarul Giurgiu.

In 9 mai 2013, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Ionut Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru loviri cauzatoare de moarte si trei ani interzicerea unor drepturi.

Tribunalul Giurgiu a constatat ca mama baschetbalistului american, Olamae Hardy, nu s-a constituit parte civila in acest dosar.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care in 3 octombrie 2013 a respins ca nefondat apelul si a mentinut decizia Tribunalului Giurgiu.

In 25 noiembrie 2013, Tanasoaia a formulat recurs la instanta suprema, care miercuri a dat sentinta definitiva in aceasta cauza.

Dosarul in care Ionut Tanasoaia este acuzat de loviri cauzatoare de moarte a fost rejudecat la Tribunalul Giurgiu, in urma unei dispozitii din septembrie 2012 a instantei supreme, care a desfiintat atunci decizia de condamnare la cinci ani de inchisoare.

In 22 februarie 2012, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Ionut Adrian Tanasoaia la cinci ani de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, sentinta fiind mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti in decizia din 17 aprilie 2012.

Ionut Adrian Tanasoaia a fost trimis in judecata la inceputul lunii decembrie 2011, in stare de arest preventiv, pentru loviri sau vatamari cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy si-a pierdut viata a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Hardy ar fi initiat un joc cu o tanara, careia ii tot punea pe cap o sapca, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o insoteau pe fata. Tanasoaia i-ar fi spus lui Hardy sa plece, insa conflictul verbal a degenerat, astfel ca i-a tras un pumn in fata, iar sportivul s-a dezechilibrat si a cazut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsa in cadere a fost grava, ducand la decesul baschetbalistului.

Medicii legisti au stabilit ca moartea lui Hardy a fost violenta si a fost cauzata de o insuficienta cardio-respiratorie, urmare a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeala, contuzie si dilacerare cerebrala, fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.

Surse judiciare precizau ca baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul incidentului din discoteca.