Romania a fost eliminata de la Campionatul Mondial de handbal feminin, dupa ce a pierdut, scor 31-29, partida cu Polonia (de la Novi Sad). Echipa lui Gheorghe Tadici a condus autoritar ostilitatile pana la jumatatea reprizei secunde (a avut 3-4 goluri in fata), moment in care nationala a cazut - nu a reusit sa inscrie pret de noua minute. Polonia a profitat de momentul slab si s-a impus cu 31-29.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat pentru Romania: Neagu (10), Bradeanu (6), Manea (4), Elisei (4), Nechita (3), Marin (1), Buceschi (1).

Unde s-a decis meciul:

* Romania nu a marcat timp de noua minute, perioada in care Polonia a revenit pe tabela. Tricolorele au fost sterile in atac si neinspirate in aparare. Romania a pierdut un meci pe care l-a controlat in mare parte (trei sferturi din partida).

Desfasurarea partidei de la Novi Sad:

A doua repriza: Romania - Polonia 29-31

Romania a condus pe tabela si in prima parte a reprizei secunde, tricolorele avand in permanenta un avantaj de trei-patru goluri. Paula Ungureanu a aparat o lovitura de la 11 metri in minutul 49 - in acel moment, Romania conducea cu doua goluri. Echipa lui Tadici nu mai gaseste calea catre gol peste de peste sapte minute, iar avantajul de cinci goluri este irosit in doar cateva minute. Polonia domina finalul partidei si se distanteaza la trei goluri. Romania este incapabila sa revina, iar nationala feminina este eliminata de la CM (Polonia s-a impus cu 31-29).

Prima repriza: Romania - Polonia 17-13

Polonia a inceput mai bine partida de la Novi Sad, echipa pregatita de Kim Rasmussen conducand cu 2-0 si 3-1. Romania a revenit insa pe tabela si a condus pentru prima data in minutul 9. Cu o defensiva agresiva si in continua miscare si cu iesiri bune pe contraatac, Romania s-a distantat la 11-7 in minutul 17. Prima eliminare a partidei s-a produs in minutul 19 - in tabara Poloniei. Cea mai buna marcatoare a Romaniei in prima repriza a fost Cristina Neagu (6 goluri). Intrata pe parcursul primei reprize, Talida Tolnai a reusit cateva interventii superbe.

Echipe:

Romania: Ungureanu, Tolnai, Parvut, Dinca, Nechita, Chiper, Ardean - Elisei, Neagu, Bradeanu, Tacalie, Perianu, Marin, Buceschi, Ciuciulete, Pintea, Manea. Antrenor: Gheorghe Tadici

Polonia: Gapska, Wysokinska,Grzyb, Migala, Koniuszaniec, Jochymek, Niedzwiedz, Siodmiak, Kudlacz, Wojtas, Semeniuk-Olchawa, Szwed-Orneborg, Stasiak, Byzdra, Stachowska, Kulwinska. Antrenor: Kim Rasmussen.