CS Caras-Severin a castigat derby-ul dintre cele doua echipe banatene care evolueaza pe prima scena a handbalului masculin romanesc, duminica, in Polivalenta resiteana, prin victoria cu 27-22 (13-11) in fata formatiei Poli Timisoara, in etapa a 12-a a Ligii Nationale, potrivit Agerpres.

Cele doua formatii au fost protagonistele unui spectacol sportiv de exceptie, aplaudat cu caldura de fanii din tribune, iar la final cele trei puncte au intrat in contul carasenilor, care au incheiat astfel o serie neagra de cinci infrangeri consecutive. Poli pierduse si ea ultimele patru meciuri din Liga Nationala.

Marea si de-acum vechea problema a gazdelor a fost lotul foarte redus, din care lipsesc de etape bune, din cauza accidentarilor, cativa jucatori de baza. Mai mult decat atat, cu cateva zile inaintea acestui joc, CS Caras-Severin a mai primit o grea lovitura, prin plecarea lui Nicusor Negru, care a decis sa-si continue cariera la CSM Bucuresti.

O conjunctura aparent favorabila formatiei timisorene, care venea la Resita pentru revansa, dupa infrangerea suferita, acasa, in fata carasenilor, in chiar prima etapa a sezonului. Oaspetii n-au luat insa in calcul ambitia si determinarea elevilor lui Aihan Omer, care au dat totul pentru victorie, intr-un meci trait la intensitate maxima, atat pe teren cat si in tribune. Cu o singura rezerva pe banca, formatia caraseana a luptat pana la ultima picatura de energie si a produs un mic miracol in fata favoritei din Timisoara.

Fara bani si cu un lot decimat, CS Caras-Severin nu mai e ce-a fost odata, dar pastreaza spiritul de lupta cu care si-a castigat respectul fanilor.

La final, entuziasta galerie resiteana a intrat pana in sala in care avea loc conferinta de presa, pentru a-si aplauda favoritii si a le cere factorilor de decizie sa ia masuri pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta actualmente echipa.

In urma rezultatului de la Resita, Poli Timisoara ramane cu cele 12 puncte acumulate anterior, iar CS Caras-Severin ajunge la un total de 10 puncte. Ambele formatii raman in zona inferioara a clasamentului Ligii Nationale.

Urmatoarea etapa, ultima din acest an, se va disputa in zilele de 12 si 13 decembrie. Ambele formatii banatene vor juca acasa: in 12 decembrie, Poli va primi replica echipei Dinamo, iar pe 13 decembrie, CS Caras-Severin va avea ca adversara formatia Pandurii Tg.Jiu