Cristina Neagu a discutat despre perioada petrecuta la Oltchim, sportiva fiind de parere ca la Valcea a petrecut cele mai frumoase momente, de pana acum, ale carierei. "O asemenea echipa nu se va mai naste curand in Romania. Am vrut sa raman la Oltchim, dar situatia echipei este una dificila. Am ajuns la Buducnost si vreau sa arat ca mai am inca multe de spus in handbal", a precizat Neagu pentru Mediafax.

Cristina NeaguFoto: csoltchim.com

Neagu a semnat cu Buducnost, campioana Muntenegrului si formatia care a cucerit Liga Campionilor in 2011.

Despre transferul la Buducnost

"Cred ca ma aflu in fata celui mai important pas din cariera. Am avut multe probleme de sanatate in ultimii doi ani, cele doua operatii la umar si genunchi, de aceea nu-mi doresc decat sa fiu iar in forma din anul 2010, asa cum ma stie toata lumea. La Buducnost m-au primit foarte bine. Au incredere in mine si rabdare, iar asta m-a impresionat foarte mult. Chiar mi-au spus ca si eu trebuie sa am rabdare, pentru ca ei au. Conteaza foarte mult si faptul ca fosta mare jucatoare Bojana Popovici este in cadrul clubului. Experienta ei foarte mare conteaza enorm. Am vorbit mult impreuna in cele doua zile in care am stat acolo, am avut o comunicare excelenta, atat cu ea, cat si cu antrenorul Adzici. Este foarte important pentru mine ca m-au dorit in echipa acum, cand trec prin momente mai grele, dupa operatie si imi ofera incredere. Abia astept sa imi revin si sa le rasplatesc increderea" - Cristina Neagu pentru Mediafax.

Despre starea de sanatate

"Am inceput alergarea, dar fiecare organism e unic, depinde de fiecare cum decurge recuperarea. Uneori fac un pas inainte si doi inapoi, alteori invers. Nu e dupa mine, ci dupa genunchi. Daca ar fi dupa mine, acum as intra pe teren. Am programul de recuperare de la Bucuresti, cei de acolo sunt in legatura cu clinica din Belgia la care m-am operat si totul merge bine. Am incredere ca undeva prin luna august, poate mai spre final, voi fi apta pentru reintegrarea in antrenamentul de handbal. Nu e chiar asa simplu sa revii pe teren, va trebui sa ma reintegrez in pregatirea specifica" - Cristina Neagu.

Acceptase sa ramana la Oltchim, cu salariul injumatatit

"Am tot vazut diverse declaratii pe tema jucatoarelor care nu au acceptat scaderi de salarii. Eu am acceptat acest lucru, iar in afara jucatoarelor care anuntasera plecarea, toate purtau negocieri. Sigur ca am fost surprinsa de decizia de la finalul lunii mai, cand Oltchim ne-a anuntat sa ne cautam echipe. Cu atat mai mult respect ce a facut Buducnost in acea situatie, ca a avut incredere in mine. Toate loturile echipelor erau deja facute, bugetele stabilite" - Cristina Neagu.

Despre perioada petrecuta la Oltchim

"La Oltchim am trait cele mai mari performante ale carierei, ani frumosi, dar si grei, avand in vedere ca acolo am avut cele doua accidentari grave. Mi-am facut cei mai multi prieteni, iar fanii de acolo vor ramane mereu in inima mea. A fost extraordinar ca toata perioada in care n-am putut juca sa fiu incurajata de ei si le multumesc. Nu voi uita asta niciodata. Ei au cantarit foarte mult in decizia mea de a ramane la Oltchim, pe care deja o luasem. Imi pare rau de tot ce se intampla la Oltchim, o asemenea echipa nu se va mai naste curand in Romania. Imi pare rau si pentru cum s-a incheiat sezonul, fara sa castigam Liga Campionilor, cu despartiri dureroase, care-incotro. Am un mare regret ca nu am castigat Liga. Mi-am dorit sa joc in Romania si sa o castig cu o echipa din Romania. Multi au spus ca mi-a convenit sa stau accidentata, sa iau banii, dar cine ma cunoaste macar putin stie ca e o prostie, pentru ca iubesc enorm handbalul si nu suport sa stau departe de el" - Cristina Neagu.

Isi doreste sa fie sanatoasa

"Nu-mi doresc altceva decat sanatate. Cred ca totul in viata se intampla cu un scop. Poate asa a trebuit sa fie, sa am ghinionul cu accidentarile, iar acum sa am parte de prima experienta la un club din strainatate. Cred ca daca nu eram accidentata as fi putut ajuta si eu putin Oltchim in lupta pentru trofeu, dar n-a fost sa fie, din pacate. De aceea, nu-mi doresc decat sanatate si sa pot arata exact de ce sunt in stare, cat pot sa lupt si ce stiu sa joc. La Buducnost nu se pun obiective ca la noi, de castigare a Ligii, dar e clar ca e important sa se ajunga cat mai sus. De aceea se fac toate investitiile acolo, pentru Liga Campionilor", a completat Neagu.