Oficialii echipei Oltchim nu au reusit sa aduca sponsori importanti langa formatia din Valcea, iar lipsa banilor va duce la despartirea de jucatoarele de baza ale campioanei Romaniei la handbal feminin, informeaza Mediafax. Vor pleca de la Valcea sportivele Cristina Neagu, Alexandrina Barbosa, Paula Ungureanu, Ada Nechita si Iulia Managarova. In aceste conditii, noul obiectiv al formatiei ar putea deveni evitarea retrogradarii din Liga Nationala.

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: cs-oltchim.com

Bugetul necesar pentru sezonul viitor, de 1,5 milioane de euro, anuntat la inceputul lunii de clubul valcean, este imposibil de atins in prezent. Esecul din Cupa Romaniei, in care Oltchim a fost eliminata din primul tur, a lovit si mai mult in incercarile conducerii de a gasi noi sponsori.

In prima faza, de la Valcea au plecat Bulatovic, Jovanovic, Manea, Farcau si Meirosu (s-a retras din activitate).

"N-au acceptat nici scaderea cu putin a salariilor, nici injumatatirea, darmite sa joace pe 1000 sau 2000 de euro, daca tot ar fi fost de salvat echipa", au declarat surse din cadrul clubului, citate de Mediafax.

In aceste conditii, jucatoarele Cristina Neagu, Alexandrina Barbosa, Paula Ungureanu, Ada Nechita si Iulia Managarova sunt libere sa-si gaseasca alte echipe unde sa evolueze.

Oltchim ia in considerare si varianta ca echipa sa nu fie inscrisa in Liga Campionilor, sezonul 2013-2014.

Formatia din Valcea are in palmares 19 titluri de campioana a Romaniei, din care 7 au fost obtinute consecutiv.