Oltchim se afla in fata celui mai important meci al sezonului, campioana Romaniei urmand sa intalnesca pe Gyor, la Veszprem (semifinala Liga Campionilor la handbal feminin, mansa retur). "Indiferent de rezultatul meciului, Oltchim nu se va desfiinta", a declarat Cristian Gatu, presedintele FRH.

Cristian Gatu Foto: AGERPRES

In ultima perioada, oficialii Oltchimului au vorbit despre falimentul clubului. In cazul in care formatia din Valcea nu va ajunge in finala Ligii Campionilor, situatia campioanei Romaniei va fi una dramatica.

"Sunt convins ca nu se va desfiinta aceasta echipa. Cum sa dispara un asemenea brand? Stiu sigur ca sunt persoane interesate sa cumpere Oltchimul. Probabil, dupa returul cu Gyor situatia va fi mai clara", a declarat Cristian Gatu Adevarul.

"Cei care puteau sa sprijine financiar echipa nu au facut-o. Ma refer aici la Consiliul Judetean Valcea, la Consiliul Local din Ramnicu Valcea. Cei de acolo ar fi trebuit sa tina cont ca Oltchim e un brand international, e mandria acelui oras. Daca factorii de decizie locali se implicau serios, nici nu mai era nevoie de banii oferiti de Primaria Generala a Capitalei. Pe langa banii oferiti de municipalitatea valceana, viitorul echipei depinde si de baremul salariilor jucatoarelor. Daca ma uit acum pe statele de plata, ma ia ameteala", a completat Gatu.

Meciul Gyor - Oltchim se va disputa joi, 11 aprilie, de la ora 20:00, urmand sa fie in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro.