Oltchim a castigat prima partida din Grupele Principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, echipa lui Jakob Vestergaard trecand, scor 29-25, de Zvezda Zvenigorod (Rusia). In urma acestui succes, campioana Romaniei pastreaza sanse de a ajunge in semifinalele competitiei.

Jakob VestergaardFoto: cs-oltchim.com

Campioana Romaniei a condus in mare parte din prima repriza (chiar si la doua goluri), insa pe final s-a vazut egalata si chiar depasita pe tabela (la un gol). Pana la urma, dupa 30 de minute scorul a fost egal: 16-16.

Oltchim a profitat de doua eliminari ale rusoaicelor si s-a distantat pe tabela la mijlocul reprizei secunde. Atacul a inregistrat un progres fata de meciurile trecute, in timp ce apararea a fost mai precisa.

S-a terminat 29-25, iar Oltchim a bifat primul succes din Grupele Principale. Pentru campioana Romaniei urmeaza insa alte "trei finale" (returul cu Zvezda si meciurile cu Ferencvaros (in deplasare) si Krim (acasa)).

Marcatoare:

Oltchim: Bulatovic 10 goluri, Managarova 7, Manea 3, Farcau 3, Barbosa 3, Bradeanu 1, Stanca 1, Curea 1.

Zvezda: Postnova 6 goluri, Lacrabere 5, Nikolic 4, Chernova 2, Koroleva 2, Marennikova 2, Lobach 2, Uskova 1, Khavronina 1.

Grupa 2, clasament:

1 Krim 4 puncte

2 Ferencvaros 4

3 Oltchim 2 (+1 meci)

4 Zvezda 0 (+1 meci).

* Primele doua clasate se califica in semifinalele competitiei.

Oltchim, partide disputate:

Oltchim - Ferencvaros 22-23

Krim - Oltchim 28-24

Oltchim - Zvezda 29-25

Urmatoarele dispute:

17 Feb : FTC - Krim

2 Mar : Zvezda-Oltchim

3 Mar : Krim-FTC

9 Mar : FTC-Oltchim

10 Mar : Krim-Zvezda

16 Mar : Zvezda-FTC

17 Mar : Oltchim-Krim.