Federatia Romana de Handbal a anuntat, sambata, ca pivotul nationalei Romaniei, care a cucerit primul titlu mondial din istorie, Otto Tellman, a decedat la varsta de 86 de ani, transmite Mediafax.

Otto Tellman a fost jucator de baza al reprezentativei Romaniei, care cucerea primul titlu mondial din cele patru din palmares, in 1961, in RFG. In urma cu 52 de ani, tricolorii au cucerit titlul mondial, dupa o finala cu Cehia, incheiata cu scorul de 9-8, fiind nevoie si de prelungiri pentru stabilirea castigatoarei.

Tellman, care a evoluat pe postul de pivot, a aparat culorile unei singure echipe romanesti de-a lungul carierei, Steaua Bucuresti, pe care a si antrenat-o, inaintea retragerii definitive in Germania, unde s-a si nascut.

"Handbalul romanesc se desparte cu greu de unul dintre cei mai mari jucatori ai Romaniei, care au facut istorie la semicerc. Federatia Romana de Handbal deplange moartea campionului si este alaturi de familia indurerata. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", se arata in mesajul forului national.