Romania a remizat, scor 21-21, impotriva Rusiei, in prima partida sustinuta la CE de handbal feminin din Serbia. La Vrşeţ, tricolorele au dominat in mare parte disputa cu Rusia, dar s-au vazut egalate cu doar cateva zeci de secunde inainte de finalul disputei. In urmatorul meci, Romania se va duela cu Islanda (5 decembrie, ora 21.15).

Cristina NeaguFoto: AGERPRES

Grupa D, rezultatele zilei

Romania - Rusia 21-21

Muntenegru - Islanda 26-16

Desfasurarea scorului in meciul Romania vs Rusia:

Romania incheie la egalitate cu Rusia, dupa o partida in care a condus in permanenta. Rusia a profitat de un final mai slab de meci al echipei lui Gheorghe Tadici, adversarele reusind sa egaleze in ultimul minut de joc. Cu toate ca a avut ultimul atac al meciului, Romania nu a inscris, iar tabela a incremenit la 21-21.

Min 60 Romania - Rusia 21-21

Au marcat: Curea (2), Manea

Min 50 Romania - Rusia 18-16

Au marcat: Curea (2), Meirosu

Min 40 Romania - Rusia 15-10

Au marcat: Curea, Geiger (2)

Romania a impresionat in prima repriza a meciului cu Rusia la capitolul aparare. In plus, Talida Tolnai a inchis poarta, reusind sa aiba un procentaj de peste 60% in ceea ce priveste mingile aparate. Adversarele au avut o perioada de peste 12 minute in care nu au reusit sa inscrie, nici macar din lovitura de la 7 metri.

Min 30 Romania - Rusia 12-7

Au marcat: Stanca (2), Meirosu, Curea, Nechita.

Min 20 Romania - Rusia 7-6

A marcat: Curea (2)

Min 10 Romania - Rusia 5-4

Au marcat: Bradeanu, Neagu, Nechita, Curea, Geiger

Echipe:

Romania: Tolnai, Smedescu, Tacalie, Pintea, Ada Nechita, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Ionela Stanca, Oana Manea, Adina Meirosu, Iulia Curea, Nicoleta Dinca, Stela Vadineanu, Melinda Geiger, Magdalena Paraschiv.

Rusia: Basarab, Sidorova, Kuznetcova, Khmyrova, Postnova, Sen, Stepanova, Milova, Yartseva, Sidorova, Andryushina, Makeeva, Puneko, Turei, Zhilinskayte, Chernoivanenko, Ilina.

* primele trei clasate din fiecare grupa merg in seriile principale

Programul Romaniei:

Romania - Islanda (5 decembrie, 21.15)

Romania - Muntenegru (7 decembrie, 21.15).