Marti a avut loc la Viena tragerea la sorti a Grupelor Principale din Liga Campionilor la handbal feminin. Oltchim Ramnicu Valcea, campioana Romaniei, va evolua in Grupa 2, alaturi de Zvezda Zvenigorod (Rusia), RK Krim Mercator (Slovenia) si FTC Budapesta (Ungaria).

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: cs-oltchim.com

"Este o grupa grea, toate meciurile vor fi dificile. Speram sa ne facem treaba cat mai bine. Vom studia cu atentie toate adversarele" - Oana Manea (Digisport).

"La nivelul acesta, nu prea mai conteaza cu cine joci. Doar Ferencvaros este o echipa noua, pe restul le stim, cam aceleasi se califica in aceasta faza a competitiei - Andrei Luca, vicepresedinte Oltchim (Digisport).

"Este o grupa mai usoara decat cealalta. Oltchim nu trebuie sa aiba temeri suplimentare. Dupa parerea mea, Zveda este principala favorita, alaturi de Oltchim" - Cristian Gatu, presedintele FRH (Digisport).

"Eu imi doream sa picam cu Gyor in grupa, pentru a le evita in semifinale. Consider ca in plan sportiv avem cea mai accesibila grupa. De Gyor putem scapa si altfel in semifinale, adica sa incheiem grupa pe acelasi loc ca ele. Acum, ca sa glumesc, daca ele vor pierde un meci si noi va trebui sa pierdem unul. Oricum, obiectivul nostru este sa castigam tot pana la final, deci nu se pune problema sa ne gandim la vreun esec" - Petre Berbecaru, presedinte Oltchim (Mediafax).

Grupa 1 Principala:

Györ Audi ETO KC (Ungaria)

Larvik (Norvegia)

Buducnost (Muntenegru)

Randers HK (Danemarca)

Grupa 2 Principala:

Zvezda Zvenigorod (Rusia)

Oltchim Ramnicu Valcea (Romania)

RK Krim Mercator (Slovenia)

FTC Budapesta (Ungaria)

Meciurile din faza grupelor principale se vor juca in 2-3 februarie 2013 (etapa I), 9-10 februarie (II), 16-17 februarie (III), 2-3 martie (IV), 9-10 martie (V) si 16-17 martie (VI).

Programul meciurilor:

Oltchim - Ferencvaros (02/03 Februarie)

Krim - Oltchim (09/10 Februarie)

Oltchim - Zveda (16/17 Februarie)

Zvezda - Oltchim (02/03 Martie)

Ferencvaros - Oltchim (09/10 Martie)

Oltchim - Krim (16/17 Martie).

Cupa EHF, optimi:

HC Zalau - Juve Lis (Portugalia).