​Oltchim a incheiat Grupa A din Liga Campionilor la handbal feminin cu sase victorii din tot atatea meciuri. "Startul e bun, sper sa o tinem tot asa. Mai e nevoie de timp si la Valcea pentru ca echipa sa joace handbalul pe care il dorim", a precizat Jakob Vestergaard, antrenorul campioanei Romaniei, inainte de tragerea la sorti a grupelor principale.

Jakob VestergaardFoto: cs-oltchim.com

"Sincer, dupa tragerea la sorti, cand am vazut componenta grupei, m-am gandit ca oricare dintre aceste formatii poate ajunge in grupele principale. Normal ca una din aceste formatii trebuia sa fie Oltchim, dar eram constient ca practic e o echipa noua, cu multe jucatoare noi, in plus o banca tehnica noua. Suntem mandri ca am terminat grupa cu punctaj maxim, nu este lucru usor. Acum deja ne gandim la meciurile din grupele principale. Startul e bun, sper sa o tinem tot asa" - Jakob Vestergaard, citat de Mediafax.

"Eu cred ca toate echipele calificate in grupele principale vor arata un handbal mai bun decat in aceste prime sase meciuri. Discutiile în ceea ce ne priveste se refera in special la Gyor, daca e bine sa jucam acum cu aceasta echipa, astfel sa o evitam în semifinale sau sa o evitam acum si sa fim mai siguri de calificare. Acum, cum vor decide sortii, noi ne vom conforma si vom juca fiecare meci la victorie.

Multa lume face acum comparatii intre Oltchim si echipa Viborgului de acum cativa ani care castiga Liga Campionilor. Sunt asemanari, asa cum am spus avem cele mai bune handbaliste, dar trebuie tinut cont de faptul ca acolo am antrenat trei ani. Mai e nevoie de timp si la Valcea pentru ca echipa sa joace handbalul pe care îl dorim. Oricum, garantez ca vom fi pregatiti sa batem echipe ca Larvik sau ETO Gyor", a conchis antrenorul echipei Oltchim.

Tragerea la sorti a grupelor principale din Liga Campionilor va avea loc in data de 20 noiembrie 2012, la Viena.