Gheorghe Tadici, antrenorul nationalei de handbal feminin a Romaniei, a declarat ca o va convoca pe Cristina Neagu pentru Campionatul European de la finalul acestui an. "Cristina Neagu si, de asemenea, Patricia Vizitiu, se afla in vederile mele pentru turneul final european", a precizat Tadici.

Gheorghe TadiciFoto: AGERPRES

"In 30 octombrie avem termenul limita de transmitere a lotului largit de 28-30 de jucatoare la EHF, din care il vom alege pe cel oficial de 16 jucatoare, plus trei portari. Lotul largit nu este inca stabilit, dar va pot spune ca printre jucatoarele convocate se va numara si Cristina Neagu.

De asemenea, o am in vedere si pe Patricia Vizitiu, dar in cazul ei, e obligatoriu sa se decida rapid in privinta unei echipe de club. Stiu ca are 3-4 oferte din strainatate, de la Podravka, Gyor, Viborg, iar din tara era vorba de Brasov, Cluj, CSM Bucuresti. Este decizia ei, dar trebuie sa intre cat mai repede in circuitul unei echipe, pentru a fi in forma. Sunt si alte jucatoare in discutie pentru nationala, dar sa nu uitam ca pâna la data reunirii, mai sunt cinci etape de Liga Campionilor, cupe europene, se poate întâmpla orice", a declarat Gheorghe Tadici pentru Mediafax.

Romania face parte din Grupa D de la Campionatul European, alaturi de Rusia, Islanda si Muntenegru.

Programul Romaniei:

Romania - Rusia (4 decembrie)

Romania - Islanda (5 decembrie)

Romania - Muntenegru (7 decembrie).