Nikola Karabatic si fratele sau Luka au fost retinuti, duminica, de politia franceza, cei doi handbalisti fiind acuzati ca ar fi trucat un meci din prima liga franceza de handbal. "Ei au pariat, este insa o infractiune sportiva, nu una penala. Nu sunt insa trisori, meciul incriminat nu a fost trucat", a declarat Eric Dupond-Moretti, avocatul sportivilor.

Fratii Karabatic (Nikola si Luka)Foto: Reuters

"Ei au pariat, este o infractiune sportiva, nu una penala. Pentru ca justitia sa poata interveni in acest caz, avem nevoie de un meci trucat, in lipsa caruia, in plan penal, nu exista nimic. Meciul trucat trebuie demonstrat de procuror, clientii mei dezmint categoric ca au trucat acest meci, nu sunt trisori, meciul nu a fost trucat", a declarat Eric Dupond-Moretti, conform Mediafax.

"Politia a crezut ca face bine sa organizeze aceasta retinere, care nu a fost insa utila", a completat avocatul celor doi spotivi.

Fratii Karabatic si alte 15 persoane au fost retinute de politie, toti fiind acuzati ca ar fi trucat un meci de handbal in beneficiul pariurilor sportive (Montpellier a pierdut cu Cesson-Sevigne, pe 12 mai 2012).

Ce risca fratii Karabatic:

In cazul in care se considera ca este un delict strict sportiv, jucatorii risca sase meciuri de suspendare si o amenda de 15.000 de euro.

In cazul in care se considera ca este un delict penal de "frauda si coruptie sportiva", atunci fratii Karabatic risca pana la cinci ani de inchisoare si o amenda de 75.000 de euro.