Jakob Vestergaard este noul antrenor al echipei Oltchim Ramnicu Valcea, tehnicianul danez fiind inlocuitorul lui Radu Voina, informeaza site-ul oficial al campioanei Romaniei la handbal feminin.

Jakob VestergaardFoto: cs-oltchim.com

"Am fost in primul rand surprins atunci cand oficialii clubului Oltchim m-au contactat. Dupa care, asezandu-ne la discutii si analizand planul lor pentru urmatoarea perioada de timp, nu am putut refuza tentatiei. La ora actuala, Oltchim are o echipa foarte puternica si aici trebuie felicitati toti cei implicati. Misiunea mea la Valcea nu va fi usoara, sunt constient de acest lucru, dar impreuna cu ajutoarele mele, sper sa duc la bun sfarsit mandatul pentru care am fost angajat.

Voi colabora cu doi antrenori secunzi, iar unul dintre acestia este Steluta Luca. Ea a fost in Danemarca timp de trei ani, imi poate anticipa modul de lucru si ceea ce poate presupune handbalul jucat in stilul danez, dar mai ales va crea comunicarea dintre mine si echipa. Al doilea antrenor va fi tot din Danemarca. Urmeaza sa decidem acest lucru zilele urmatoare, iar motivul pentru care am decis sa fie tot danez este cel legat de faptul ca in primele luni am nevoie sa fiu ajutat la schimbarea unor mentalitati deja formate in randul echipei, cautarea motivatiei fiecarei jucatoare, dar si lucrul ulterior cu portarii ii va reveni in mod direct, plus parte din pregatirea fizica.

Sper ca lucrurile sa mearga bine, as incepe de maine, dar trebuie sa asteptam ca fetele sa termine vacanta, iar participantele la Olimpiada sa se alature echipei in august. Am declarat mereu ca atmosfera de la Valcea este una fantastica, comuna doar tarilor din zona de est si balcanica. Am emotii si ma bucur enorm ca incepand din acest sezon am in spate ca suport sustinerea fanilor valceni. Chiar vreau sa vad cum este cand te sustin decat atunci cand erau impotriva mea pe vremea Viborg", a declarat Jakob Vestergaard pentru site-ul oficial al echipei Oltchim Ramnicu Valcea.

In varsta de 37 de ani, Jakob Vestergaard a pregatit, de-a lungul timpului, echipei feminina a Australiei, Ikast si Viborg.

Alaturi de Viborg, Jakob a cucerit Liga Campionilor in anii 2009 si 2010 (in finala contra Oltchimului).