Romania va debuta, vineri, la turneul preolimpic impotriva Frantei, intr-o partida care va incepe la ora 20.00 (Dolcesport direct). Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, echipa antrenata de Radu Voina trebuie sa se claseze pe primele doua locuri intr-o grupa din care mai fac parte Muntenegru si Japonia (competitia se desfasoara la Lyon).

Radu Voina, selectionerul nationalei de handbal feminin Foto: AGERPRES

"Nu am avut timp de altceva decat antrenamente, odihna, masa si handbal. Am venit cu treaba aici si incet-incet intram in starea de concentrare necesara pentru cele trei meciuri atat de importante. Va fi un meci greu cu Franta, pentru ca inceputul e totdeauna cel mai greu, conteaza enorm cum intri in competitie, iar aceasta are doar trei meciuri, de data aceasta.

Tensiunea e mare pentru toata lumea, se joaca o calificare la Olimpiada. Poate e mai mare pentru Franta, joaca acasa, dar la acest nivel, nu prea mai conteaza asta. Sigur ca toata lumea da declaratii diplomate, dar un lucru e clar: toata lumea lupta pentru cele doua locuri calificante la JO. Fetele intra treptat in starea de competitie, sunt aproape de linia de start si vom vedea cine trece mai bine aceasta linie, pentru ca asta e important: s-o trecem bine, nu s-o trecem oricum. Ar trebui sa aratam Frantei si ca infrangerea drastica de la Mondiale nu a reprezentat valoarea reala a echipei noastre, iar fetele stiu asta si isi doresc s-o arate.

Am anuntat de ceva vreme ca voi renunta la echipa nationala. Sigur ca ne dorim calificarea la Olimpiada, iar in acest caz voi fi cu echipa acolo, dupa care, activitatea mea la reprezentativa se va incheia. Dar, in acest moment, este importanta calificarea, nu ne gandim la ce va fi la Londra. Sper sa o obtinem" - Radu Voina, selectionerul Romaniei, pentru Mediafax.

Lotul Romaniei:

Portari - Talida Tolnai, Tereza Paslaru, Mirela Nichita si Denisa Dedu

Jucatoare de camp: Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Varzaru, Ramona Farcau, Aurelia Bradeanu, Diana Drutu, Adina Meirosu, Daniela Babeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu si Alina Horjea.

Jocurile pe care le va disputa Romania:

Franta - Romania (25 mai, ora 20.00)

Romania - Muntenegru (26 mai, ora 15.45)

Romania - Japonia (27 mai, 15.15)

* Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, Romania trebuie sa se claseze pe unul din primele doua locuri ale grupei.