Oltchim nu a rezistat in vulcanul din Veszprem, campioana Romaniei fiind invinsa, scor 31-23, de Gyor, rezultat in urma caruia echipa pregatita de Radu Voina a ratat calificarea in finala Ligii Campionilor la handbal feminin.

Radu Voina, antrenor Oltchim Foto: ehfcl.com

Gyor-ul a reusit sa anuleze in prima repriza avantajul realizat de Oltchim in partida tur, unguroaicele dominand, in unele momente evident, primele 30 de minute.

Oltchim a condus pe tabela in primele minute, dar Gyor a revenit, iar din minutul 6 unguroaicele s-au aflat mereu in fata. A fost, pe rand, 11-7, 15-10, 17-11 si 19-11 pentru Gyor. Campioana Romaniei a avut trei eliminari in prima repriza: Ozel, Managarova si Bradeanu.

Oltchim a ratat mult, nu s-a aparat suficient de bine in zona centrala, iar Gyor a intrat la cabine cu 7 goluri avantaj (19-12).

Din pacate pentru Oltchim, lucrurile nu s-au schimbat nici in a doua repriza, iar Gyor-ul a dominat categoric partida. Campioana Ungariei a condus cu 21-16, 23-18 si 26-19 (cu doar zece minute inainte de final). Miracolul de la Valcea, din urma cu o saptamana, nu s-a mai produs, iar unguroaicele s-au impus cu 31-23.

Fara o idee clara de joc in faza ofensiva, cu multe ratari in situatii favorabile si cu spatii prea multe lasate in aparare, Oltchim nu a putut face fata jocului adversarei, Gyor calificandu-se meritat in finala Ligii Campionilor.

Marcatoare:

Gyor: Gorbicz 12 goluri, Loke 6, Amorim 5, Lekici 5, Radicevici 2, Kovacsics 1

Oltchim: Manea 3 goluri, Nechita 3, Babeanu 3, Meirosu 3, Managarova 3, Ozel 2, Vetkova 2, Vititiu 2, Ardean Elisei 1, Bradeanu 1.

Declaratii:

"S-a gresit mult in atac, iar in aparare nu am dat dovada de solidaritate. Jucatoarele mai tinere au clacat, atmosfera a fost incredibila. Scorul de pe tabela nu reflecta realitatea din teren. Ma asteptam la altceva de la niste arbitri din Franta, mai multe nu vreau sa comentez. A batut un vant pro Gyor astazi la Veszprem. Nu vreau sa se inteleaga ca am pierdut din cauza arbitrilor, dar arbitrii au avut clasa, au fost acolo exact cand Gyor a avut nevoie" - Radu Voina (Digisport).

"Apararea nu a functionat precum in meciul tur, iar acest lucru s-a vazut. Gyor-ul a avut un joc complet, atat in aparare, cat si in atac. Suntem foarte suparare, dar aceasta eliminare trebuie sa ne ambitioneze si mai mult. Am visat sa ajungem in final, dar din pacate acesta nu s-a realizat" - Valentina Ardean Elisei (Digisport).

"Gyor-ul a aratat ca a fost o echipa mai buna decat noi, ne-am dorit foarte mult, dar am gresit enorm. Nu dam vina pe cei care au arbitraj, vina este exclusiv a noastra. Le-am dat prea multe mingi, le-am permis sa vina peste noi" - Oana Manea (Digisport).

"Am avut un joc mai slab la linia de noua metri, ne-am dorit prea mult victoria, iar greselile au aparut. Atmosfera nu ne-a influentat, importanta jocului a fost una imensa" - Adina Meirosu (Digisport).

Oltchim: Hutupan, Knezovic, Tolnai (portari). Babeanu, Curea, Managarova, Nechita, Ardean, Meirosu, Vetkova, Chirila, Manea, Ozel, Bradeanu, Vizitiu, Jovanovic.

Citeste si Oltchim - Gyor 35-31/ Starea de gratie din a doua repriza