Dupa ce a fost condusa cu 17-13 la pauza, Oltchim a revenit incredibil in a doua repriza a meciului cu Gyor (semifinale Liga Campionilor - handbal feminin), campioana Romaniei reusind sa se impuna cu 35-31, dupa o evolutie entuziasmanta in unele momente din al doilea mitan. Returul va avea loc peste o saptamana, la Veszprem (sambata, ora 17.00).

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: cs-oltchim.com

Semifinala de la Valcea a avut doua reprize distincte: Gyor a dominat ostilitatile in primele 30 de minute (a condus cu 17-13 la pauza), in timp ce a doua repriza a apartinut campioanei Romaniei. Cu un joc incantator in primele minute din al doilea mitan, Valcea a reusit sa egaleze si sa preia conducerea pe tabela in minutul 36.

Din acest moment, Oltchim nu a mai cedat ostilitatile, echipa lui Radu Voina conducand in permanenta pe tabela. Diferenta maxima a fost de sapte goluri in favoarea Oltchimului (28-21), dar pana la urma Gyor a redus diferenta la patru goluri in ultimele minute (35-31 scor final).

Declaratii

"Dupa pauza ne-am revenit si cred ca le-am demoralizat. Multumim publicului, s-a vazut sprijinul lor in aceasta seara. Nu ne bucuram deocamdata, vorbim dupa meciul retur din Ungaria" - Aurelia Bradeanu (Digisport).

"Ne bucuram ca am facut un meci bun, speram sa fie la fel si in retur. Suntem la jumatatea drumului, ne asteapta un meci greu in Ungaria. Cu o aparare buna, se poate realiza calificarea. Am avut emotii la inceput, iar acest lucru s-a vazut. La pauza ne-am hotarat sa lasam emotiile si s-o luam de la zero" - Valentina Ardean Elisei (Digisport).

"Am muncit pentru calificarea in finala si asta vrem sa facem. Ne bucuram enorm de mult pentru acest rezultat. Eu nu mai am energie nici sa ma bucur, am dat tot ce am avut mai bun pe teren" - Ada Nechita (Digisport).

"Fetele merita felicitari. Sincer, nimeni nu credea la pauza ca putem intoarce rezultatul de-o asa maniera. Am demonstrat ca in Romania se face handbal. Publicul a fost fantastic, a pus presiune pe adversare, a crezut in favoritele lor" - Petre Berbecanu, presedinte Oltchim Ramnicu Valcea (Digisport).

Marcatoare:

Oltchim - Curea 7 goluri, Vizitiu 5, Nechita 5, Bradeanu 5, Ozel 3, Managarova 3, Vetkova 2, Babeanu 2, Meirosu 2, Manea 1

Gyor - Amorim 10 goluri, Gorbicz 9, Loke 6, Radicevici 2, Kovacsics 2, Hornyak 1, Lekici 1.

Echipe:

Oltchim: Dinu, Tolnai, Knezovic (portari) - Babeanu, Curea, Managarova, Nechita, Ardean, Farcau, Meirosu, Vetkova, Chirila, Manea, Ozel, Bradeanu, Vizitiu. Antrenor: Radu Voina

Gyor: Palinger, Haraldsen (portari) - Toth, Planeta, Radicevic, Loke, Verten, Gorbicz, Kovacsics, Amorim, Orban, Hornyak, Gros, Lekic. Antrenor: Karl Eric Bohn.