​Desemnata cea mai buna jucatoare din lume in anul 2009, Allison Pineau a semnat un contract pentru urmatoarele doua sezoane cu Oltchim Ramnicu Valcea, informeaza gsp.ro. In varsta de 22 de ani, Pineau a castigat medalia de argint la Mondialele din 2009 si 2011 cu nationala Frantei.

Allison PineauFoto: cs-oltchim.com

Pineau, 22 de ani, a primit din partea IHF titlul de cea mai buna jucatoare din lume in anul 2009, iar la Valcea va veni din vara acestui an. Intelegerea dintre sportiva si campioana Romaniei la handbal feminin se va intinde pentru urmatoarele doua sezoane.

Alaturi de nationala Frantei, Allison a castigat doua medalii de argint la Mondialele din 2009 si 2011.

Jucatoarea din Franta a evoluat ultima data la Metz, iar in acest moment este in plin proces de refacere dupa o accidentare (n.r. ruptura de ligamente).

"La Oltchim am gasit echipa, stafful tehnic si managerial dar si sponsorul prinicipal cu care cred eu ca se pot obtine aceste performante. Nu imi fac probleme de acomodare, fetele din echipa par foarte de treaba, majoritatea dintre ele au spirit latin ca si mine, antrenorul Radu Voina vorbeste franceza, iar eu sunt deja curioasa sa invat din tainele acestei limbi foarte apropiata de a mea. Mai am putin din programul de recuperare dupa accidentarea urata de la Campionatul Mondial din Brazilia cand a trebuit sa fiu operata dar la ora inceperii pregatirii noului sezon voi fi apta 100%", a declarat Allison Pineau imediat dupa semnarea contractului cu Oltchim Ramnicu Valcea.

Allison Pineau - nascuta pe 2 mai 1989, la Chartres. Are 1,80 metri, iar in ultimele doua sezoane a evoluat pentru Metz. A debutat la nationala Frantei pe 27 februarie 2007, intr-un meci impotriva Chinei.