In vara lui 2010, Zoltan Mesko a fost recrutat de catre New England Patriots, una dintre echipele importante din NFL (Fotbal American). La doar doi ani distanta, Zoltan va juca in Super Bowl, echipa sa calificandu-se in marea finala (se va disputa pe 5 februarie, se vor intalni Patriots si New York Giants).

Zoltan Mesko Foto: Captura YouTube

Cine este Zoltan Mesko

Este nascut in Romania si a emigrat cand avea 11 ani. Vorbeste fluent patru limbi. Acesta este Zoltan Mesko, primul roman care va juca in Super Bowl (finala NFL).

Tanarul s-a stabilit impreuna cu familia in Twinsburg, Ohio, a absolvit o facultate de finante si acum urmeaza un master in managementul sportiv.

Cultul muncii il mosteneste de la parintii sai, Michael si Elisabeth, amandoi fosti ingineri in Romania, unde castigau aproximativ 100 de dolari pe luna. Iar cand baiatul se plangea in timpul unei zile de scoala ca este obosit si ca nu a dormit, raspunsul era invariabil acelasi: "o sa dormim cand o sa murim".

"Mesko si-a petrecut primii ani din viata in orasul Timisoara, acolo unde a inceput revolutia din 1989 care a dus la infrangerea si executarea dictatorului Nicolae Ceausescu", scriu jurnalisii americani despre Zoltan.

Avea doar 3 ani si jumatate la revolutia din decembrie. "In ajunul Craciunului, imi amintesc ca stateam pe jos in apartament, in timp ce gloantele zburau peste tot". "Am crescut intr-un mediu foarte dificil. Multi dintre jucatorii care provin din zone dificile apreciaza mult mai mult locul in care sunt acum, decat ceilalti", a continuat Mesko.

Super Bowl

Finala NFL din 2012 (editia cu numarul 46) se va disputa in data de 5 februarie, pe "Lucas Oil Stadium" din Indianapolis. Se vor intalni New England Patriots si New York Giants.

Vezi aici imagini cu Zoltan Mesko: