Nationala de handbal feminin a Romaniei va intalni Franta (vicecampioana mondiala), Japonia (vicecampioana Asiei) si Angola/ Muntenegru in grupa de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), informeaza Federatia Internationala (IHF), citata de Agepres.

Radu Voina Foto: AGERPRES

In cazul in care Angola va reusi sa isi pastreze titlul continental, atunci Romania va intalni echipa din Muntenegru in turneul preolimpic.

Cine s-a calificat pana acum la JO

Marea Britanie (tara gazda), Norvegia (campioana mondial en-titre), Suedia (vicecampioana Europei) si Coreea de Sud (campioana Asiei), Brazilia (vicecampioana Panamericana). Campionatul Africii se va desfasura in perioada 11-20 ianuarie 2012, in Maroc. Marea castigatoare va merge la Londra.

In intervalul 25-27 mai 2012 se vor desfasura trei turnee de calificare la Jocurile Olimpice, primele doua clasate se vor califica la competitia gazduita de Londra.

Turneul 1 se va desfasura in Franta. Vor lua parte echipele din Franta, Angola, Romania si Japonia.

Turneul 2 se va desfasura in Spania. Vor lua parte echipele din Spania, Croatia, Argentina si Muntenegru.

Turneul 3 se va desfasura in Danemarca. Vor lua parte echipele din Danemarca, Rusia, vicecampioana Africii si Republica Dominicana.

* In cazul in care Angola va castiga Campionatul Africii, atunci Muntenegru va intra in grupa Romaniei, in timp ce Olanda va intra si ea in turneul preolimpic. In aceasta situatie, grupele de calificare vor arata astfel:

Turneul 1 (in Franta): Franta, Muntenegru, Romania, Japonia;

Turneul 2 (in Spania): Spania, Croatia, Argentina, Olanda;

Turneul 3 (in Danemarca): Danemarca, Rusia, vicecampioana Africii, Republica Dominicana.