Vineri seara, la Miercurea Ciuc, nationala de hochei a Romaniei a intalnit Ungaria, in cadrul turneului Euro Challenge Ice Cup. Inaintea jocului, la intonarea imnurilor, hocheistii de origine maghiara din echipa romana au tacut cand s-a auzit "Desteapta-te, romane", dar au cantat imnul Ungariei, adersarul selectionatei tricolore, scrie Libertatea care adauga ca jucatorii cei mai "vocali" au fost Peter Levente si Zsombor Antal. Conform sursei citate anterior, si oficialii de origine maghiara din federatia romana de hochei au participat la intonarea imnului Ungariei.

Romania (care este formata in proportie mare din jucatori de origine maghiara, 24 din 26 de jucatori) a castigat meciul cu Ungaria, scor 4-1, si a incheiat turneul pe locul 3, dupa Ucraina si Polonia, echipe care au reusit sa castige impotriva tricolorilor - Ucraina ne-a invins cu 6-2, iar Polonia cu 3-2. Ungaria nu a invins pe nimeni si a ocupat, in consecinta, ultimul loc.

Incidentul survine la putin timp dupa izbucnirea unui scandal la nationala de juniori sub 16 ani a Romaniei: un jucator roman a fost umilit in vestiar de coechipierii sai de origine maghiara.