Romania a remizat surprinzator, scor 28-28, cu Japonia la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, la capatul unei partide in care tricolorele au facut multe erori. "Am obtinut o remiza neasteptata, nu cred ca am fi meritat mai mult. Am avut foarte multe greseli, sper sa ne linistim si sa ne gandim bine ce avem de facut", a declarat Radu Voina, selectionerul Romaniei.

Radu Voina Foto: AGERPRES

"Am obtinut o remiza neasteptata, iar dupa aspectul jocului, nu cred ca am fi meritat mai mult, desi au fost si momente bune, fata de primele doua jocuri. Totusi, am avut 17 greseli, mingi pierdute si greseli din partea unor jucatoare consacrate, la care nu ma asteptam.

Acest rezultat nu ne pica bine, sigur ca este demoralizator, iar aici departe, nu prea are cine sa ne incurajeze. Dar, maine (n.r. miercuri) avem o zi libera, sper sa ne linistim si sa ne gandim bine ce avem de facut.

Rezultatul cu Japonia nu schimba cu nimic planul nostru de a invinge in meciurile cu Brazilia si Franta, iar acum e si mai important. Fetele au vrut foarte mult sa castige, dar acele greseli de care pomeneau ne-au afectat.

Din pacate, si absentele Oanei Manea si a Adinei Fiera ne-au afectat mult si nu doar la nivelul jocului, ci si a increderii. Nu avem vesti bune inca in privinta lor, speram sa se recupereze cat mai repede" - Radu Voina, selectioner Romania, pentru Mediafax.

Rezultatele Romaniei la CM pana in acest moment:

Romania - Tunisia 30-28

Romania - Cuba 33-27

Romania - Japonia 28-28.