Antrenorul emerit Oprea Vlase, campion mondial cu echipa masculina de handbal a Romaniei, a incetat din viata la varsta de 84 de ani. "Este o mare pierdere pentru handbalul romanesc. Am invatat foarte multe lucruri de la nea Vlase", a declarat Radu Voina, actualul tehnician al nationalei feminine a Romaniei.

Oprea VlaseFoto: Hotnews

"L-am pierdut pe unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-a avut vreodata Romania. Mi-a fost antrenor timp de zece ani la echipa nationala, am invatat foarte multe lucruri de la nea Vlase. Pacat ca oameni de valoarea lui au mai ramas putini in handbalul nostru. Dumnezeu sa-l ierte" - Radu Voina, selectioner echipa feminina a Romaniei.

"Este o pierdere imensa pentru handbalul romanesc. Sunt trist si abia imi mai gasesc cuvintele sa vorbesc despre acest om minunat, care a facut foarte multe pentru handbalul de la noi. O sa ramana in istorie ca unul dintre pionierii handbalului romanesc" - Cristian Gatu, presedinte FRH.

Oprea Vlase este co-autor la 3 din cele 4 titluri mondiale cucerite de handbalul masculin, tehnicianul bifand de asemenea 10 campionate nationale, doua Cupe ale Romaniei si o Cupa a Campionilor Europeni cu Dinamo, conform gsp.