Primarul orasului Giurgiu, Lucian Iliescu, s-a declarat surprins, marti, de afirmatiile sotiei sale potrivit carora baschetbalistul Hardy Chauncey a primit un pumn in gura si o sticla in cap in timp ce se afla in club, apoi a fost lovit in cap cu picioarele de mai multi tineri, inclusiv fete, relateaza Mediafax.

"Si pe mine m-a surprins pozitia sotiei mele. Nu stiu pe ce baza a facut unele afirmatii privind evenimentele din acea noapte din club", a spus Lucian Iliescu intr-o conferinta de presa, referindu-se la declaratii facute de sotia sa, Smarandita Iliescu, in calitate de manager al CSS Giurgiu, unde juca si Hardy Chauncey.

La inceputul conferintei de presa, primarul declarase ca nu stie daca au fost mai multe persoane implicate in incidentul soldat cu moartea sportivului.

"Nu pot sa stiu cati l-au lovit, cati l-au calcat in picioare. Astept si eu sa aflu. Stiu ca cel care l-a omorat si-a recunoscut fapta si ca este cercetat. Nu stiu daca au fost si altii. Astept si eu Politia, Parchetul, Justitia sa lamureasca acest caz", afirma edilul.

Managerul echipei de baschet CSS Giurgiu, Smarandita Iliescu, sustine ca baschetbalistul american Hardy Chauncey a primit un pumn in gura si o sticla in cap in timp ce se afla in club, apoi a fost lovit in cap cu picioarele de mai multi tineri, inclusiv fete "de la care a pornit scandalul".

"Dupa ce a primit un pumn in gura, o sticla in cap si a cazut, toti cei prezenti acolo, inclusiv si niste fete de la care a pornit acest scandal, au facut roata in jurul victimei si au dat cu picioarele. Nu avea absolut niciun traumatism pe tot corpul, doar capul i-a fost facut praf. Spre nesansa lui, nu a plesnit nici pielea, nici osul. I-a plesnit creierul", a declarat Smarandita Iliescu, luni seara, la un post de televiziune.

Ea a precizat ca are aceste informatii de la copii pentru ca lucreaza "in invatamant", mentionand insa ca "acesti copii minori nu vor relata faptele pentru ca le este teama".

Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucuresti, dupa un incident care a avut loc, sambata noaptea, la Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit, duminica, la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul sau arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice.