Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca trupul baschetbalistului american Hardy Chauncey va mai fi tinut in tara cel mult trei zile pana la repatriere, urmand ca sicriul sa fie depus la Arena de baschet a Federatiei, transmite Mediafax.

Chauncey HardyFoto: AGERPRES

Lucian Iliescu a spus ca Ambasada SUA a pus la dispozitie o firma care se va ocupa de "problemele repatrierii", precizand ca s-a luat legatura cu familia sportivului. Primarul a precizat ca autoritatile au mentinut legatura cu familia baschetbalistului, insa cu mama acestuia discutia a fost posibila pana la un moment-dat, cand aceasta "a intrat intr-un soc si nu s-a mai putut discuta cu dumneaei". De la acel moment, potrivit primarului, discutiile au fost purtate cu o sora a baschetabalistului ucis.

El a mentionat ca trupul baschetbalistului va mai fi tinut in tara cel mult trei zile, apoi va fi repatriat si ca sicriul cu trupul neinsufletit va fi insotit de antrenorul CSS Giurgiu si de catre un jucator.

"Nu stiu ce reactii vor fi pentru romani, odata ajunsi acolo. Ne-au rugat (cei de la Ambasada SUA la Bucuresti - n.r.) sa incercam sa oprim plecarea in masa. Vor merge doar doua persoane - antrenorul si un jucator", a spus primarul Iliescu, prezentand doua pasapoarte eliberate cu sprijinul reprezentantei diplomatice americane la Bucuresti, pentru cei doi reprezentanti ai CSS Giurgiu.

Totdata, edilul din Giurgiu a declarat ca reprezentanti ai Ambasadei SUA fac inventarul bunurilor care i-au apartinut sportivului, aflate in camera de hotel a acestuia, care vor fi impachetate, sigilate si trimise familiei.

"Astazi au venit cei de la ambasada, impreuna cu consulul de la Bucuresti; fac inventarul bunurilor de la hotel apartinand defunctului. Vor fi sigilate, ambalate, le ia ambasada si le trimite familiei", a sustinut Lucian Iliescu.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucuresti, dupa un incident care a avut loc, sambata noaptea, la Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit, duminica, la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul sau arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice.