Potrivit raportului preliminar al autopsiei lui Chauncey Hardy, decesul sportivului a survenit unui traumatism cranio - cerebral puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura de craniu, informeaza Mediafax. Principalul suspect, George Ionut Tanasoaie, risca o pedeapsa cuprinsa intre 5 si 15 ani de inchisoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform medicilor, lui Hardy i-a fost fatala cazatura de dupa pumnul incasat de la Ionut Tanasoaie. Transportat de urgenta la spitalul din Giurgiu, sportivul a fost tratat initial pentru coma alcoolica.

In momentul in care s-a observat ca starea americanului nu se amelioreaza in niciun fel, s-a hotarat trimiterea baschetbalistului la un spital din Bucuresti.

Chauncey a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind transportat de urgenta la spitalul Bagdasar.

In pofida eforturilor medicilor, Hardy a decedat in jurul orei 20.00, dupa ce a suferit doua atacuri de cord.

Doua anchete suplimentare vor fi demarate:

In primul rand, Ministerul Sanatatii cere detalii suplimentare si fisele de internare facute la Spitalul din Giurgiu, acolo unde s-a pus initial un diagnostic gresit: coma alcoolica.

In al doilea rand, politistii de la fata locului vor fi cercetati pentru ca nu au facut testul de acoolemie in momentul in care sportivul a fost transportat la spital. Acest test i-ar fi putut salva viata sportivului.

George Ionut Tanasoaie, principalul suspect, se afla in arestul Politiei Judetene Giurgiu, el fiind prezentat magistratilor Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Tanasoaie a fost retinut pentru pentru ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte.

Clubul "Emotionne" (locul unde a avut loc incidentul) va fi inchis, acesta nerespectand conditiile de functionare, informeaza Lucian Iliescu, primarul municipiului Giurgiu, pentru Mediafax.

Evolutie superba contra lui Dinamo - Sarbatorea victoria

In varsta de 23 de ani, americanul sarbatorea in clubul din Giurgiu alaturi de coechipieri victoria reusita impotriva echipei Dinamo.

Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucator in meciul de sambata seara, pe care echipa sa l-a castigat, in prelungiri, cu Dinamo Bucuresti, scor 91-86. Americanul a inscris 22 de puncte, aflandu-se pe teren tot meciul.

A venit la Giurgiu in luna august

In varsta de 23 de ani, Hardy a sosit la CSS Giurgiu in luna august a anului in curs. A absolvit Universitatea Sacred Heart si a jucat timp de patru sezoane in NCAA. A fost suporterul echipelor Atlanta Hawks si Dallas Cowboys, iar filmul care l-a marcat a fost "American Gangster". Sportivul avea doua surori, Onnalisa si Jada Kindsey.