Principalul suspect in cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey s-a predat Politiei din Giurgiu, luni dimineata, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore de procurori, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte, relateaza Mediafax.

Seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Judetene Giurgiu, comisar Catalin Georgescu, a declarat ca suspectul a fost audiat si si-a recunoscut fapta, acesta afirmand ca i-a dat un pumn baschetbalistului care a cazut si s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment si probabil si de "un alt plan dur".

"Barbatul care este suspectul principal in acest caz s-a predat la Politie dupa actiunea pe care noi am desfasurat-o. A fost audiat de catre procurori, iar din declaratiile lui rezulta ca a avut o altercatie cu baschetbalistul aplicandu-i acestuia o lovitura cu pumnul. Victima s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment si probabil si de un alt plan dur, dar urmeaza ca o concluzie medicala sa fie prezentata, luni, de catre medicii legisti ai Institutului Mina Minovici", a spus Georgescu.

Dupa ce s-a predat a fost audiat de procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Giurgiu, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte.

Suspectul, George Ionut Tanasoaia, de 25 de ani din Giurgiu, a fost dus in arestul Politiei Judetene Giurgiu, urmand sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"Ancheta se afla in desfasurare, iar pana acum au fost audiate 20 de persoane. De la local au fost ridicate camerele de supraveghere, urmeaza sa se stabileasca daca ele functionau in momentul incidentului si daca au surprins momentul respectiv, oricum vor fi audiate toate persoanele care s-au aflat in local sau stiu amanunte despre ceea ce s-a intamplat", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Giurgiu, comisar Mirela Gheta.

Intr-un comunicat al Politiei Judetene Giurgiu se arata ca in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a gasit pe acesta cazut in zona ringului de dans, in stare de inconstienta.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey, de la CSS Giurgiu, a murit duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a iesit din sala de operatie, a declarat Florian Bica, purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti.