Oltchim a trecut cu bine si de a doua partida din Liga Campionilor, campioana Romaniei la handbal feminin castigand, scor 31-26, partida cu Dinamo Volgograd. Victoria elevelor lui Radu Voina s-a conturat pe finalul disputei de la Valcea, rusoaicele fiind un adversar destul de incomod. In urmatorul meci, Oltchim va evolua contra lui Itxako, vicecampioana Europei.

Radu Voina, antrenor Oltchim Foto: ehfcl.com

"A fost un meci greu, am avut mari emotii. Am inceput mai greu disputa, dar e bine ca am obtinut victoria. Va fi un meci greu cu Itxako, un duel pentru locul intai" - Patricia Vizitiu (Digisport).

"Debutul de meci a fost unul greoi, conteaza ca suntem unite si ca am luat cele doua puncte. Jocul nostru e realizat foarte mult pe pivot, iar ele si-au luat masuri de precautie. Am vizionat multe meciuri cu Itxako, va fi o partida foarte importanta" - Oana Manea (Digisport).

S-au disputat in Grupa C:

Buxtehuder SV - Oltchim 20-24

Dinamo Volgograd - Itxako 25-27

Itxako - Buxtehuder SV 32-21

Oltchim - Dinamo 31-26

Clasament Grupa C:

1 Itxako 4 puncte (59-46)

2 Oltchim 4 (55-46)

3 Dinamo Volgograd 0 (51-58)

4 Buxtehuder SV 0 (41-56).

Desfasurarea partidei Oltchim vs Dinamo:

Min 60: Oltchim vs Dinamo 31-26

Fiera si Curea sunt eliminate, iar Dinamo inscrie in superioritate numerica. Finalul de meci este unul dificil pentru Oltchim, rusoaicele dau senzatia ca se pot apropia pe tabela, dar pana la urma campioana Romaniei se impune cu 31-26.

Au marcat: Farcau(2), Vizitiu, Curea.

Min 50: Oltchim vs Dinamo 27-23

Apar mai multe erori si in faza defensiva, Dinamo inscrie cu lejeritate in ultimele minute. Chirila rateaza o lovitura de la sapte metri, rusoaicele au evoluat in multe momente in inferioritate numerica, iar Oltchim se desprinde pe tabela (27-23 cu zece minute inainte de final).

Au marcat: Chirila, Curea(3), Vizitiu, Galca(2)

Min 40: Oltchim vs Dinamo 20-19

Valcea primeste gol in inferioritate numerica, iar Dinamo se distanteaza la un moment dat la doua goluri. Dupa doua eliminari in tabara rusoaicelor, Oltchim revine si conduce pe tabela. Jocul ofensiv al Oltchimului este insa in suferinta.

Au marcat: Elisei, Stanca(3), Ozel, Curea, Vizitiu

Min 30: Oltchim vs Dinamo 13-13

Valcencele au mari dificultati in jocul de atac, nu sunt foarte multe solutii, iar salvarea vine, in unele momente, de la Patricia Vizitiu (trimite in forta de la noua metri). Finalul de repriza a fost unul cu multe ratari de ambele parti, iar scorul dupa primele 30 de minute a fost egal, 13-13.

Au marcat: Jovanovic, Managarova, Vizitiu(2), Ozel

Min 20: Oltchim vs Dinamo 8-9

Talida reuseste cateva parade excelente, portarul campioanei Romaniei se afla intr-o zi buna. Nu acelasi lucru se poate spune si despre atacul Oltchimului - mingea ajunge cu mare greutate la pivot (nr. Oana Manea).

Au marcat: Fiera, Chirila(2), Jovanovic.

Min 10: Oltchim vs Dinamo 4-5

Campioana Romaniei a condus cu 2-0, dar rusoaicele au revenit pe tabela in special gratie unui joc defensiv foarte bun. Elevele lui Radu Voina sunt usor neinspirate in atac, iar dupa primele zece minute Dinamo conduce cu 5-4.

Au marcat: Jovanovic, Manea, Elisei, Managarova.